Шалтери „из каменог доба“: А где је печат?!

Још у априлу заказала сам термин за замену пасоша. Односно – за „подношење захтева за издавање новог пасоша“. Електронски. То је сјајно – лако је и једноставно, без чекања у реду, гужве, нервозе... Ма, све „баш како треба“, како би рекла Златокоса!

Крајем јуна сам се у заказано време нашла у станици МУП-а. Како сам дошла неколико минута раније, стојим и чекам свој термин. Хол препун, људи чекају разне исправе. На огласној табли сличица на којој је прецртан печат и уз то обавештење: „Печат није обавезан.“

 Чујем неке људе како коментаришу: „Није обавезан, није обавезан, а ништа не мо'ш без њега!“ „Нама га опет траже... Мало сутра није обавезан.“

Размишљам како смо неповерљиви, како често полазимо од негативних премиса и одбијамо да поверујемо да је нешто могуће урадити без компликација.

Кроз главу ми пролази и да сам и сама можда и даље мало сумњичава... Наиме, јесам мобилном апликацијом банке уплатила таксе за издавање пасоша, а опет сам штампала те уплатнице и понела их са собом „као доказ“.

Улазим у канцеларију; службеници која треба да провери моје податке, узме отисак прста, фотографише ме итд. дајем личну карту, пасош и поменуте уплатнице. Почиње разговор од добрих неколико минута, али у најкраћем:

– Шта Вам је то?

– Уплатнице... Платила сам електронски, али сам ипак штампала... за сваки случај...

– А где је печат?!

– Како то мислите печат? Па сад Вам рекох да сам електронски платила.

– Да, али морали сте после са овим папиром да одете у банку да Вам ударе печат!

– Да сам хтела да чекам у реду у банци, онда бих бар и платила тако на шалтеру... Ваљда је поента да поједноставимо...

– Не могу да Вам узмем те папире. Идите у банку по печат.

– Прошло је пет сати, не ради банка.

– Закажите онда други термин и дођите поново са испечатираном потврдом о уплати.

– Ја сам овај термин заказала пре два месеца... Нећу поново да заказујем неки нови термин који ће бити ко зна кад... Уосталом, на огласној табли ту у холу пише да печат није обавезан! А знам и да је Закон мењан прво пре осам година а онда и прошле године и да је била вест како печат иде у историју.

– Да, али ја ово не могу да примим без печата... Верујем ја да сте платили, али ми немамо софтвер који региструје уплате, тако да не смем да узимам ништа без печата!

Сад више нисам сигурна да ли сам бесна, тужна или само изненађена. Из те запитаности – како је могуће, када толико говоримо о е-Управи и поједностављењу процедура и о дигитализацији, опет ништа не може да се уради без папира и печата, тргну ме речи друге службенице из канцеларије, која ту ради окренута ка шалтеру, али је очигледно пратила наш разговор.

– Знате шта?! Та дигитализација и то електронски... То о чему причате... то можда постоји. Можда! Али тамо негде, у оном свету тамо, с оне стране... Али са ове наше стране шалтера је и даље камено доба!

На крају, све три некако успевамо да пронађемо компромисно решење: успела сам да предам захтев, само сам сутрадан донела ону поменуту уплатницу, али са печатом из банке. Није било другог начина. (Како је изгледао разговор са радницима у банци, то је за неку другу епизоду. У најкраћем – прво ми нису веровали шта тражим, а онда су се смејали као да сам им испирчала добар виц.)

Уместо једноставно, било је компликовано. Али на крају је важно да сам ипак све завршила.

Само, и даље ми није јасно много тога:

Како је могуће да се толико тога промени, да могу разне рачуне, укључујући и струју и комуналије (који се такође плаћају државним, неки би рекли конзервативним, установама) да плаћам електронски и да то све буде у реду и да не морам у банку или пошту по печате, а да службе МУП-а немају могућност да региструју уплате?

Да ли је тај софтвер толико скуп и не може да се набави? Или је то неком тек тако промакло?

Није ли овако посао доведен „до пола пута“ – нешто може „онлајн", али не може све, иако би било логично да може?! 

И коначно – колико је било људи који нису били толико упорни као ја и који су при првом „не може“ одустали, па онда чекали неки нови термин за неколико недеља?

А таквих је било, кажу. Уз то, било је и оних који се чуде и не верују да им се тражи печат, чак знају да буду и врло непријатни... Уопште није лако ни радницима на шалтеру, јер они ипак само раде у складу с правилима која су њима поставили! Али опет – зашто би нас, који такође поштујемо правила, то занимало?

Надам се само да за десет година, кад будем мењала пасош, нећу поново чути то трагикомично и депласирано питање: „А где је печат?“

број коментара 15 Пошаљи коментар
(недеља, 07. јул 2019, 16:51) - Klara [нерегистровани]

Pecat? Najmani problem!

Verovali ili ne, meni je bilo trazeno da odredjeni papir dostavim TELEFAKSOM!!! Na sva moja pitanja i uveravanja da je i imejl podjednako dobar, dobila sam odgovor da moraju imati kopiju na papiru za arhivu!!!
Na faks papiru koji izbledi ili pocrni za godinu dana!!!
Pitala sam zasto jednostavno ne odstampaju mejl na nekom laserskom ili inkjet printeru, odgovor - ne, ne, i ne!!!
I sta cu, morala sam preci pola grada dok mi se nije smilovala jedna gospodja i poslala taj moj papir telefaksom...

(субота, 06. јул 2019, 16:36) - Nada T. [нерегистровани]

Samo te uplatnice su odavno prevazidjene

Te uplatnice moraju biti vec popunjene od nadleznih organa, u zavisnosti sta stranka radi. Na stranci je samo da upise svoju adresu i potpise. Sve ostalo mora biti odstampano. Zamislite samo koliko se gubi vremena 2 uplatnice popuniti sa onim silnim brojevima, kome ide, od koga ide, sifra valute.... Stvaraju se nepotrebno guzve u salter sali. Cemu to? Kase postaviti u zgradi MUP, Poreznom, Maticnom uredu...itd. tako da klijent ne mora ekstra da ide na postu zbog uplata. Sve na jednom mestu bez mnogo papira.

(субота, 06. јул 2019, 16:24) - anonymous [нерегистровани]

Pre bih rekao...

Mi smo zemlja koja obozava birokratiju, papire, pecate, uplatnice, cekanje u redovima gde god dodjes, veze da ti neko nesto odradi....Sve je to nasledjeno iz SFRJ i relativno malo se toga promenilo. Ima boljitka ali ide sporo. Gradjanin gubi i vreme i novac samo zbog toga sto nikog pametnog nemamo da to radikalno i kvalitetno izmeni na drzavnom nivou. Da sve predvidi i da sistem kompletno funkcionira. Recite mi samo da nisam u pravu. Iskren da budem to je razlog broj 2. zasto sam onomad napustio SFRJ. Svejedno volim Srbiju, narod nam je dobar. Pozdrav od gastarbajtera sa zapada EU.

(субота, 06. јул 2019, 11:21) - Kalesu [нерегистровани]

Praktičnost

U šalter sali PU Subotica postoje i šalteri Pošte i još jedne banke. U Pošti već znaju šta je sve potrebno za neki dokument, i sve uplate odradite bukvalno prekoputa šaltera, gde sve to predate bez komplikacija. Ako je u pitanju registracija vozila, sve će vam biti kompletirano u kancelariji pri tehničkom pregledu (obično ih drži neka osiguravajuća kuća), samo donesete u PU i - gotovo. Tako je meni trebalo (sa tehničkim, pa do nalepnice u ruci, produženje registracije) tačno 52 minuta,, računajući i put, srećom, ne dug. Volimo mi ovde da "glumimo" Evropu i savremeni svet, plaćanje i ceo život preko interneta, ali neke "dečije bolesti" online života još nismo sasvim prevazišli.

(субота, 06. јул 2019, 10:35) - anonymous [нерегистровани]

Posta je

zakon,jesam "dinosaurus",ali je..s "digitalizaciju i elektroniku",nista u Srbiji ne funkcionise bez pecata i. U Australiji ne koriste pecat od 1979.godine.pa zamislite kako bi to bilo danas kod nas u "modernom" dobu kada nam sve funkcinise "Evropski." (elektronski).

(субота, 06. јул 2019, 03:15) - anonymous [нерегистровани]

Odg: dokaz o uplati

Ja se pitam ipak, da li se pravis. Dokaz o uplati je broj tranzakcije koja moze da se proveri elektronski, u svakoj normalnoj ustanovi je tako!

(петак, 05. јул 2019, 17:33) - anonymous [нерегистровани]

Porezno- NS -Hteli su nesto a sistem im ne radi

Slicno je sa porezom na izdavanje nepokretnosti (stana ili kuce). Pokusavam da uplatim taj porez od marta meseca ove godine bezuspesno. Samo primaju PPO obrasce ali menjaju softver vec par meseci pa nisu u stanju da izdaju podatke za uplatnicu da bi covek mogao da im plati taj porez. Nisu mi jasni ti ljudi, kad ne placas porez nisi im dobar, kad placas porez opet nisi dobar, jer im dosadjujes, i zvace te kad im proradi "sistem". Sta nasa drzava uopste zeli od gradjana?

(петак, 05. јул 2019, 17:21) - anonymous [нерегистровани]

Црвени киоск

Поред Полицијске управе (ПУ) у Ваљеву се налази један киоск и сви службеници ПУ упућују странке на тај киоск. Странке се упућују
- да ту купе неопходне обрасце, као да у ПУ нико није способан да припреми, одштампа и преда странкама, или ако треба да прода одговарајуће обрасце, ако су неопходни;
- да им ту попуне исте те обрасце, као да смо сви ми неписмени и као да не умемо да напишемо своје податке на парче папира.
Треба ли рећи да је тај киоск у власништву приватне агенције и да странке све ово плаћају!

(петак, 05. јул 2019, 15:10) - Krle [нерегистровани]

Pečat je zakon, sve drugo su sitnice - !!!

Pečat je zakon, pečat je majka, zaova i snajka - !!!

(петак, 05. јул 2019, 14:00) - anonymous [нерегистровани]

Organizacija postage u pitanju

Kad se uplati elektroski na racun MUP-a pare se sa tvog lacuna prebacuju na racun MUP-a koji se vodiu istoj ili nekoj drugo jbanci. Radnik MUP-a elekronski "online" proverava uplatu na racing MUP-a, pre nego sto potvrdi zakazani termin.
Ili, drugi nacin: da MUP ima svoj terminal za uplatu koji moze da primi kreditnu karticu ili gotovinu za vreme zakazanog termina.