ДСС: Представник ДСС-a у РИК-у гласао мимо одлуке странке

Представник Демократске странке Србије у проширеном саставу Републичке изборне комисије гласао је мимо одлуке страначких органа и због повреде страначке дисциплине биће санкционисан, саопштио је в. д. председника ДСС Милош Јовановић.

У саопштењу се наводи да је ДСС од почетка сматраo да не постоји основ за гласање против проглашења коначних резултата председничких избора у РИК-у, али да је, с обзиром на атмосферу у којој је преовладала политичка острашћеност и политизација овог правног питања, Председништво ДСС-a донело одлуку да представници странке не учествују у раду РИК-a тиме што ће се уздржати од гласања.

"Представник ДСС-a у сталном саставу РИК-a поступио је сагласно ставу Председништва док је члан из проширеног састава РИК-a себи дозволио да, након што је увидео да постоји већина за доношење одлуке, гласа по сопственој савести и мимо одлуке страначких органа. Иако тиме није променио исход гласања нити је, с правног аспекта, донео погрешну одлуку, он је грубо прекршио страначку дисциплину због чега ће бити санкционисан", навео је Јовановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар