Двери: Вучић припрема алиби за крађу избора

Покрет Двери саопштио је да су неистините тврдње да лидер тог покрета Бошко Обрадовић и председнички кандидати Саша Јанковић и Вук Јеремић имају план за изазивање сукоба током изборног дана и да показује намеру лидера СНС Александра Вучића да себи обезбеди алиби за крађу избора и да онемогући свако указивање на нерегуларности.

"Нове Вучићеве скандалозне измишљотине да наш председнички кандидат Бошко Обрадовић има некакав план са Јеремићем и Јанковићем за 'изазивање сукоба током изборног дана', веома су опасне јер показују Вучићеву намеру да себи обезбеди алиби за крађу избора и да онемогући свако указивање на нерегуларности", наведено је саопштењу.

Додаје се и да је Вучић, како се наводи, "преко свог службеног гласника Информера", упутио јасну претњу поменутим кандидатима.

"Обавештавамо Вучића да смо ми већ доказали нерегуларност и објаснили грађанима да је крађа избора у току, јер надлежна тела која треба да врше надзор и контролу у току изборног процеса немају капацитет да тај посао обаве у складу са законом или су у његовој служби или он онемогућава њихово формирање", наглашава се у саопштењу.

Двери оцењују да Вучић већину медија држи под својом контролом и да је, како тврде, "спровео државни удар суспендовањем рада парламента као јединог места на којем могу да се чују аргументи опозиције".

"Посета Нишанија брутално мешање у унутрашње ствари Србије"

У међувремену, Двери су осудиле "нелегалан" долазак албанског председника Бујара Нишанија у две општине на југу Србије, оцењујући да та посета представља "брутално мешање" у унутрашње ствари Србије.

Потпредседник Двери Предраг Митровић упитао је у саопштењу премијера Александра Вучића и надлежне државне органе "да ли су свесни да се ситуација на југу Србије озбиљно компликује и да након 'Тиранске платформе' Едија Раме, намењене македонским Албанцима, Албанци крећу у офанзиву и на југ Србије".

"Ова посета представља брутално мешање у унутрашња питања, а имајући у виду поруке албанских представника које стижу са југа Србије, озбиљно је угрожен територијални интегритет наше државе. На све то државни врх ћути", навео је Митровић.

Потпредседник Двери упитао је све народне посланике са југа Србије "да ли заступају интересе политичких елита странака на власти које срљају у криминалним работама или интересе државе Србије и грађана које треба да представљају у Народној скупштини Србије".

"Упозоравамо да је ваше ћутање срамно и неодговорно према интересима Србије, а поготово према сиромашним и обесправљеним грађанима југа земље", додаје се у саопштењу.

"Уместо да будете достојни представници народа, ви се понашате као икебане, забијајући главу у песак пред издајом Вучића, трудећи се да брже-јаче-боље служите интересима стварања Велике Албаније коју спроводе Еди Рама и Бриселска администрација", оцењује се у саопштењу Двери.

Председник Албаније Бујар Нишани посетиће сутра општине Бујановац и Прешево што је прва посета једног албанског председника Србији од 1948. године, када је Београд први и последњи пут посетио тадашњи председник Албаније Енвер Хоџа.