Читај ми!

Неће бити ванредних парламентарних избора

Премијер Александар Вучић рекао је за РТС да не постоје разлози за одржавање ванредних парламентарних избора. Потребан нам је раст и озбиљност, имамо стабилну већину која добро функционише у Скупштини, истиче Вучић.

Премијер Вучић је рекао да уважава све актере и партнере који добро разумеју државу, државне потребе и државне обавезе.

"Добро сам размотрио њихове идеје и разлоге за одржавање парламентарних избора, али сматрам да не постоје никакви разлози за одржавање ванредних парламентарних избора", истиче Вучић.

Србија је, каже, стабилна деморкатија, стабилна земља, са врло стабилном економијом.

"Потребан нам је раст, потребна нам је озбиљност, потребна нам је одговорност. Имамо стабилну већину која добро функционише у Народној скупштини Ребпублике Србије. Избори су 2020. за парламент, следећи председнички су 2022, баш онако како се то одвија у свим стабилним европским демократијама", наглашава Вучић.

Тако ће, додаје, бити и у Србији, јер смо "онај најтежи период прешли и прошли са више ванредних избора, јер је то било неопходно".

"Неопходна је била подршка реформама у тешким тренуцима када спроводите мере фискалне консолидације, да видите да ли су људи са вама, да ли су разумели зашто сте то радили, јер нико нормалан не мисли да ће да стиче велику популарност ако спроводи тешке мере или ако спроводи мере фискалне консолидације", указује Вучић, напомињући да су зато ти избори били важни.

Данас, истиче премијер, нема потребе за тим.

"Имамо председничке изборе у кратком временском периоду. Како чујем, Маја Гојковић је расписала локалне изборе за више општина у априлу месецу, а у априлу ћемо имати председничке изборе", указује премијер.

Према његовим речима, то је прилика за политичке ривале и политичке такмаце да се докажу на политичкој сцени.

"Следећи избори су 2020. парламентарни, 2022. председнички, и у том периоду биће оно златно доба о којем сам говорио, где ћемо сваке године имати раст, и што ММФ каже, преко три одсто. Али зато ми огроман труд, рад и напор улажемо да он иде преко четири, пет одсто. Онда ће Србија да доживи прави процват и онда ће људи моћи да осете много значајнији пораст стандарда", истиче Вучић.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво