Вучић прихватио кандидатуру: Не плашим се ни самог страха

Председник Српске напредне странке Александар Вучић прихватио кандидатуру те странке за председника Србије. У обраћању члановима Главног одбора поручио је да је поносан на чланове СНС-а и да је захвалан на подршци. У претходних четири-пет година успели смо да земљу која је била на ивици банкротства и колапса, у којој није било наде и која није видела будућност, покренемо с мртве тачке, а ви сте увек знали да покажете разлику између нас и њих, поручио је Вучић.

Председник Српске напредне странке у обраћању члановима Главног одбора СНС-а поручио је да је захвалан на томе што су чланови СНС-а последњих дана и месеци, кад су схватили какве се опасности приближавају, показали да могу да се супротставе.

"Поносан сам на вас јер сте направили разлику између нас, којима је стало до Србије, и њих, којима су њихови џепови једино били важни. Направили сте разлику и по том питању по којем готово нико никад није успео да је направи", истиче Вучић.

Каже да је захвалан странци и њеном руководству зато што су га подржали.

"Данас да вас подсетим, од 2014, када смо не само већински већ и на челу Владе имали нашег представника, успели смо много ствари да урадимо за нашу земљу", поручио је Вучић.

Додаје да не да Србију, јер је нису заслужили, поручио је лидер СНС-а са седнице Главног одбора странке, који је озваничио његову кандидатуру за председника Србије.

"Хтели су моју главу на црти, и ево, ја им на црту излазим", рекао је Вучић и поновио да је одлучио да прихвати кандидатуру зато што чврсто верује да су овој земљи потребни рад, стабилност, инвестиције, нове болнице и зато што неко мора да "стане на врата када на њих куца прошлост".

Они који су нам већ толике године појели треба да остану у прошлости, рекао је и додао да прошлост сада маљевима куца и хоће да провали у нашу кућу. 

"Потребни сте Србији, драги пријатељи. Ако не положите своју жртву у овај подухват, на власт ће доћи гори, доћи ће најгори и одвести земљу у прошлост. Не дамо им Србију, јер ништа за њу нису урадили. Понизили су је и опљачкали, а ишли су около и оговарали Србију на сваком кораку. Своју земљу која им је све дала. Зар да пред тим дном-дна да устукнемо, сакријемо се у мишју рупу и предамо им рођену земљу", поручио је Вучић.

Каже да је, и поред безброј проблема и савета, одлучио да прихвати кандидатуру за председника Србије, јер Србија нема много времена.

"И на власт не смеју да се врате они који су уништили земљу. Таквима мора да се стане на пут, да буду враћени тамо где припадају, у политичку прошлост", рекао је Вучић. 

Он је навео да верује у будућност и да ће се зато прихватити тог посла у, како каже, тешкој и ужасној кампањи која га чека. 

"Захвалан сам вам на подршци и поносан на све вас, јер смо у претходних 4-5 година успели да земљу, која је била на ивици банкротства и колапса, у којој није било наде и која није видела будућност, покренемо с мртве тачке, а ви сте увек знали да покажете разлику између нас и њих", обратио се вечерас премијер Александар Вучић члановима ГО странке, који су га једногласно изабрали за председничког кандидата. 

"Знали сте да направите разлику између нас и многих других, разлику која се огледа у вашој борбености и жељи да будете на страни Србије и онда кад смо највише нападани и кад нису бирали речи којима ће се обраћати нашим дивним члановима, јер сви сте се ујединили у политику очувања Србије, њеног напретка", рекао је Вучић праћен аплаузом чланова ГО.

Додаје да је из године у годину раст наше привреде био све већи.

"И не заборавите, успели смо да направимо то да имамо мир и стабилност. Србија је земља јединствена у Европи јер се налази на европском путу. Он је важан и добар за нашу земљу иако има много противника. Србија је једина која није уводила санкције Русији и то сам рекао, док сам ја на челу Владе нећемо уводити никакве санкције Русији", истакао је Вучић.

"СНС није добијао гласове на демагогији и популизму" 

Напомиње да је СНС једина странка која није добијала гласове на демагогији и популизму, на шовинизму, лаким мерама и обећањима.

"Побеђивали сте тако што сте радили најтеже ствари, били сте уз своју странку и руководство, и уз председника Републике, Владу и Скупштину", истакао је Вучић.

"Првих пет дана одмора, јер за четири године нисам користио ниједан дан, искористићу за кампању, да вама који ћете се све време борити помогнем да не изгубимо битку против оних који би земљу да врате у прошлост. Не заборавите да је с друге стране много моћних, да имају силне савезнике и на све су спремни. Неки су већ у кампањи, много су новца потрошили и нико их ништа не пита. То је цена демократије, облика политичког режима, од којег не постоји бољи, и ми смо ту цену спремни да платимо", рекао је Вучић и поручио да нема трунку сумње у своје чланове.

"Хоћемо ли још једном заједно да победимо за Србију?", упитао је Вучић и, поздрављен бурним аплаузом, поручио:

"Потребни сте Србији, драги пријатељи, потребна јој је ваша енергија и нећу ни на шта да вас терам, али ако то не учинимо још једном, стићи ће ову земљу она најтежа казна. Доћи ће најгори и вратити Србију у прошлост."

Каже да су се удружили сви који за себе хоће сладак живот, а чемеран за све остале и да хоће његову главу, али и поручио да их се не плаши.

"Не знам шта ће Србија одлучити, али једно сигурно знам: да се пред њима ми сви, и ја заједно са вама, не повлачимо", рекао је Вучић обраћајући се члановима ГО и присталицама странке.

"Хтели су моју главу више од свега" истакао је Вучић и додао да политички противници не воле ни њих и да једино што знају да раде јесте да мрзе.

Вучић: Плашим се да не победе Србију и одеру јој кожу са леђа 

"Не плашим се чак ни самог страха, ни њихових пара, милиона који су већ потрошили, а ми ни динара, ни савезника њихових страних, ни медија, а понајмање тајкуна" подвукао је Вучић.

"Не плашим се да победе ни мене, ни вас, али се плашим да не победе Србију и одеру јој кожу са леђа, затворе је и зауставе", рекао је Вучић.

Политичким противницима поручује да ће морати преко њега да пређу уколико желе да освоје Србију, јер "иде равно на њих". 

"Ако мисле да ћу да се склоним са вама, да пустим да нас прегазе, немам намеру. Идемо равно на њих", поручио је Вучић у обраћању члановима Главног одбора СНС-а.

Он је своје страначке колеге замолио да још једном искораче и покушају да победе, али и да "не деле функције" пре него што победе на изборима.

"Неки други су то радили, па су губили. Немојте да бирате премијере и председнике овога или онога док не завршимо посао. Немојте да делите министарске ресоре, јер су они ту да би било боље народу, а не нама", рекао је Вучић.

Лидер СНС-а је истакао да је пред чланством те партије тежак период и подсетио се својих мисли када је пре две године нападнут у меморијалном комплексу Поточари.

"У једном тренутку сам помислио како је ужасан овај посао када сам у Сребреници положио цвет на споменик жртвама масакра, а са свих страна разломљених брда орило се 'Алаху-екбер'", рекао је Вучић.

Како је објаснио, у том тренутку је упитао: шта ти је, Александре, остало? – када су сви политичари који су до тада били око њега – отишли, а ка њему полетеле каменице, ципеле, флаше...

"Себи сам рекао: ти си председник Владе Србије, представљаш Србију, најлепшу и најбољу земљу на свету. Рекао сам себи: само дигни главу", присетио се Вучић.

Додаје да је видео где се налази и помислио како се из тога неће извући.

"Рекао сам себи: твоја је обавеза да не спустиш, не сагнеш и не погнеш главу, јер се ти бориш за Србију. И нисам је погнуо ни у најтежим тренуцима. Штитио сам и борио се за Србију и то ћу чинити заједно са вама. Ићи ћемо да их победимо, и то убедљиво", закључио је Вучић обраћање Главном одбору странке.

Главни одбор СНС-а једногласно је подржао Александра Вучића за кандидата на изборима за председника Србије, а председник те странке је прихватио кандидатуру.