Читај ми!

Драма на Волги

Најмање једна особа погинула кад је путнички брод потонуо у реку Волгу, у области руске републике Татарстан. Трага се за још најмање 96 људи.

22.35 - Веома мале шансе да се пронађу преживели са потонулог брода, преноси Ројтерс изјаву портпаролке Министарства за ванредне ситуације Ирине Андријанове.

Путнички брод Булгарија потонуо је у реку Волгу, у области руске републике Татарстан. Најмање једна женска особа је страдала, преносе руски медији.

До сада је спасено 85 људи, али је судбина 96 људи и даље непозната, јавља Итар тас.

"На броду је било 182 људи, од чега 125 туриста, 22 морнара и још 35 запослених на броду", прецизирала је Ирина Андријанова из Министарства за ванредне ситуације, преноси руска агенција.

У тренутку несреће, Волгом је крстарио и брод "Арабел", чија је посада успела да спаси 82 бродоломника.

Брод "Булгарија" путовао је из града Болгара за Казањ, а још увек није познато зашто је потонуо.

У току је операција спасавања у коју је укључено 80 људи.

Власти су раније објавиле информацију да је са брода спасено 167 људи, али су је одмах затим демантовале, саопштивши да је у несрећи нестало више људи него што се у почетку сматрало.

"Булгарија" је потонула недалеко од села Секејево, око 80 километара јужно од Казања, највећег града у Татарстану, удаљеног 800 километара од Москве.

Руске власти су саопштиле да се несрећа догодила на око три километара од обале и да "Булгарија" сада лежи на дубини од 20 метара на дну реке.

ТВ станица "Росиа" објавила је да је брод саграђен 1955. године у тадашњој Чехословачкој.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи