Читај ми!

Пакистан чува Бин Ладенову породицу

Упркос снажним притисцима Вашингтона, пакистанске власти неће да открију где се налази Бин Ладенова породица. Најмлађа Бин Ладенова жена, која је рањена у акцији америчких специјалаца, могла би да открије како се најтраженији терориста скривао на поседу у Аботабаду, али и како је заправо изгледала акција америчких "фока".

Пакистанске власти задржале су три жене и осморо деце лидера Ал Каиде Осаме бин Ладена. Иако је Вашингтон киван на Исламабад због хапшена и ликвидације најтраженијег светског терористе на пакистанској територији, пакистанске власти не желе да открију где се Бин Ладенова породица налази, чак ни агентима ЦИА, саопштило је пакистанско министарство спољних послова, а преноси АП.

Саслушање чланова Бин Ладенове породице могло би да помогне у расветљивању "мистерије"  Бин Ладеновог скривања од 11. септембра 2001. године, али и да открију детаље о акцији амерички "фока" с обзиром на то да је најмлађа Бин Ладенова жена, Амала Ахмед Абдулфатах, рањена приликом те акције.

Абдулфатах, рођена у Јемену, рекла је пакистанским истражитељима да је у кућу у Аботадабу ушла 2006. године и да од тада није излазила. Иако крију где се сада налазе сви чланови породице, пакистански званичници су поручили да ће сви чланови породице бити враћени у земљу порекла. 

Нова информација, која је дошла од званичника пакистанске војске, јесте да је једна од Бин Ладенових ћерки гледала његово убиство. Током акције командоса, убијен је Бин Ладенов син Халид.

Истовремено, Вашингтон све јаче "притиска" Пакистан, како би им омогућили да "разговарају" са три удовице. Саветник за безбедност САД Том Донилон је рекао за државни радио у Вашингтону да би се од удовица могло сазнати да ли су власти Пакистана помагале бин Ладену да се скрива.

Још увек је мистериозно како пакистанске власти нису знале ко се крије на једном од највећих поседа у Аботабаду, малом граду у којем је, према речима локалних власти, немогуће остати непримећен.

Неке комшије кажу да је њихова жеља за приватношћу била огромна, и да су их суседи остављали на миру. Други и даље не верују да се лидер Ал Каиде пет година крио у Аботабаду.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара