Читај ми!

Четири Американца отета у Мексику, ФБИ нуди 50.000 долара за информације

Мексичке и америчке власти саопштиле су да раде на пронажању четворо америчких држављана који су отети на северу Мексика, близи границе са САД. ФБИ нуди награду од 50.000 долара за информације, саопштила је америчка амбасада у Мексику.

Четворо америчких држављана који су у Мексико путовали због медицинског третмана отето је на северу те земље, јављају амерички медији. 

Американци су се убрзо нашли под ватромнакон што су у белом комбију са регистарским таблицама Северне Каролине ушли у град Мараморос на југу Тексаса, саопштиле су власти.

ФБИ, који ради са локалним властима на том случају, наводи да су их наоружани нападачи "угурали" у друго возило и одвели са лица места. Америчка амбасада у Мексику позвала је јавност да помогне у идентификацији киднапера, истичући да ФБИ нуди награду од 50.000 долара за информације.

Бела кућа помно прати случај 

Амбасада САД у Мексику навела је, такође, и да је "невини" држављанин Мексика страдао у нападу. Мексички званичник рекао је за Ројтерс да су три мушкарца и једна жена киднаповани, али власти за сада нису објавиле њихове идентитете.

Секретарка за штампу Карин Жан Пјер навела је и да је председник САД Џозеф Бајден обавештен о нестанку четворице америчких држављана, да помно прате случај, истичући да су такви напади неприхватљиви.

На видео-снимку објављеном на друштвеним мрежама, види се како како наоружани мушкарци у сред бела дана утоварују четворо људи у задњи део белог камионета.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво