Читај ми!

Дечак преживео испод рушевина 260 сати; Нови земљотрес погодио Турску

Једанаести је дан од разорног земљотреса. Више од 42.000 људи је погинуло у у Турској и Сирији. И поред тога што спасиоци из света напуштају пострадала подручја, наставља се потрага за преживелима – данас су спасене најмање две жене и дечак који је испод рушевина провео чак 260 сати. Тло у Турској не мирује.

Према последњим информацијама, више од 42.000 људи изгубило је живот, а више од 100.000 је повређено у разорном земљотресу.

Земљотресом је погођено 13 милиона људи, од тога око седам милиона деце. 

Спасиоци и даље трагају за преживелима. Жена и двоје деце спасени су јуче из рушевина у централном делу Антакије у провинцији Хатај, чак 228 сати након разорног земљотреса.

У десет турских покрајина заједно уз помоћ спасилаца руше се зграде и чисте рушевине. 

Турски министар животне средине и урбанизације Мурат Курум изјавио је да је до сада утврђено да 50.576 објеката треба хитно срушити.

Светска здравствена организација саопштава да је посебно тешка ситуација на северозападу Сирије где је због грађанског рата на удару здравствени систем.

Званичници СЗО затражили су од председника Сирије Башара ел Асада да дозволи отварање још граничних прелаза са Турском и тако омогући достављање помоћи у области на северу Сирије, тешко погођене земљотресом.

У Анкари борави први човек НАТО-а Јенс Столтенберг, који ће са турским шефом дипломатије Чавушоглуом разговарати и о последицама земљотреса.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво