Читај ми!

Амбасадор Сирије: Свакодневно примамо помоћ, хвала српском народу

Амбасадор Сирије у Србији Басем Џаман Ага каже за РТС да је наде све мање након земљотреса, као и да има много погинулих и повређених. Истиче да због западних санкција амбасада није у могућности да отвори наменски рачун за примање финансијске помоћи, тако да организује у својим просторијама прикупљање помоћи за сиријски народ. Желим да упутим велику захвалност српском народу, поручује амбасадор.

Амбасадор Сирије у Србији Басем Џаман Ага наводи да су у разорном земљотресу на северозападу Сирије неколико подручја, као што су град Идлиб и други градови, претрпели велика оштећења.

"Нажалост, нада се смањује, број жртава је велики, број повређених је велики, има много расељених лица тренутно у Сирији", додаје амбасадор.

Истиче да због западних санкција амбасада није у могућности да отвори наменски рачун за примање финансијске помоћи, тако да организује у својим просторијама прикупљање помоћи за сиријски народ.

"Добијамо и други вид помоћи, али за сада нам је то, такође због санкција, јако отежано да допремимо у Сирију", наводи амбасадор Сирије.

Истиче да грађани долазе и доносе новчану помоћ.

"Српски народ долази да нам изјави саучешће, да изразе колико им је тешко због онога што се десило у Сирији и донирају помоћ. Ми радимо сваког дана до касно, примамо помоћ, ја желим да упутим велику захвалност српском народу који се одазвао, на стотине њих је дошло", истиче амбасадор.

Амбасадор Басем Џаман Ага каже да је из Алепа, града који је претрпео велике последице у овом земљотресу, али да је његова родбина добро.

"Имам неке рођаке и пријатеље који су, нажалост, изашли из својих кућа, који тренутно бораве у шаторима и колима. У Алепу има између 500 и 600 зграда које су угрожене, односно које могу да се сруше и људи се плаше од могућих мањих потреса, а има и стотину зграда које морају да се сруше", каже амбасадор.

Сви који желе да помогну то могу да ураде у амбасади Сирије у Улици Сердар Јола 12 у Београду.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво