Читај ми!

Американци оборили још један неидентификовани објекат, овај пут над Канадом

Амерички борбени авион Ф-22 оборио је неидентификовани цилиндрични објекат који је у суботу летео над Канадом. Дан раније оборен је летећи објекат у близини Аљаске. До оваквих потеза Американаца дошло је након што се појавио кинески балон за који су САД тврдиле да служи за шпијунажу, док је Пекинг наводио да је реч о метеоролошкој летелици. По наређењу Џоа Бајдена, тај балон је оборен.

Канадски премијер Џастин Тридо објавио је да је летелица оборена над северном облашћу Јукону, додајући да ће канадске снаге пронаћи и анализирати остатке летелице.

Канадска министарка одбране Анита Анан није хтела да спекулише о пореклу ибјекта, за који је рекла да је био цилиндричног облика. Навела је и да је реч о објекту мањем од кинеског балона који је оборен пре недељу дана над Јужном Каролином.

Објекат је, како је рекла, летео на око 12 километара висине и представљао је претњу за цивилни вазудшни саобраћај.

Амерички борбени авиони из заједничке базе Елмендорф-Ричардсон пратио је објекат док је прелазио у канадски ваздушни простор, где су му се придружили канадски авиони ЦФ-18 и ЦП-140.

"Амерички Ф-22 оборио је објекат на канадској територији, коришћењем пројектила АИМ-9Кс након тесне координације између власти САД и Канаде", рекао је портпарол Пентагона бригадни генерал Патрик Рајдер.

Председник САД Џо Бајден овластио је америчку војску да сарађује са Канадом, како би оборили летелицу, након разговора са канадским премијером Тридоом.

Дан раније, Бајден је наредио још једно обарање неидентификованог летећег објекта, код Аљаске.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво