Читај ми!

Беба рођена у рушевинама у Сирији добила име Аја, бригу о њој преузеће рођак

Тек рођена девојчица спасена из рушевина после разорног земљотреса у Сирији, у којем су погинули њена мајка и остали чланови породице, добила је име Аја, што на арапском језику значи "знак од Бога", а бригу о њој преузеће рођак.

Беба је извучена из рушевина у понедељак, више од десет сати након земљотреса. Када су је спасиоци пронашли и даље је била везана пупчаном врпцом за своју настрадалу мајку.

Беба је још у болници, њено здравствено стање је из дана у дан све боље и нема оштећења кичме, као што се у првом тренутку страховало, рекао је лекар болнице у Африну.

"Назвали смо је Аја да бисмо престали да је зовемо новорођена беба", рекао је доктор Хани Маруф из болнице Чихан, пренео је Гардијан.

Пошто су сви чланови њене породице страдали, бригу о малој Аји преузеће њен рођак Салах ел Бадран, чија је кућа такође уништена у катастрофалном земљотресу.

Он је са својом 11-чланом породицом успео да побегне из једноспратне куће, али сада живе у шатору.

"После земљотреса нико не може да живи у својој кући или згради. Само 10 одсто зграда овде је безбедно за живот, а у осталима се не може живети", рекао је он.

Аја је једна од великог броја деца која су остала без родитеља у снажном земљотресу који је у понедељак погодио Турску и Сирију у којем је, према последњем подацима, страдало више од 21.000 људи.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво