Читај ми!

Виктор Лазић у кампу у Адани: Сваких пола сата зачује се позив у помоћ, одећа најпотребнија унесрећенима

У Адани је у близини рушевина четрнаестоспратнице формиран прихватни центар за људе који су остали без крова над главом. Књижевник Виктор Лазић, који се налази у том центру, наводи да слуша трагичне приче преживелих и да непрестано стижу информације о погинулима.

Локални политичари, хоџе и значајнији људи посећује људе који су у разорном земљотресу остали без домова, а који су смештени у шаторе у импровизованом прихватном центру у Адани.

У прихватном центру је троструко више људи него јуче. Ту је и велики број породица које чекају да чују вести о својим најмилијима.

На 50 метара од импровизованог центра налази се рушевина четрнаестоспратнице и сваког часа стижу информације о погинулима. 

Књижевник Виктор Лазић, који се налази у Адани, рекао је да слуша трагичне приче преживелих и да се повремено чују крици људи који су сазнали да су тела њихових најближих извучена из рушевина.

Лазић сведочи да се на сваких пола сата зачује глас некога ко дозива у помоћ и да се тада гасе све машине и аутомобили, а спасиоци прекидају сваки разговор.

Хуманитарни радник Иса Шекер рекао је Лазићу да је одећа оно што је најпотребније унесрећенима, пошто им је све остало у становима.

Како је додао, засад има довољно воде и хране, а да одећа пристиже и из европских земаља.

Помоћ се прикупља у зградама општина широм Турске, као и у џамијама.

У земљотресу који је у понедељак погодио Турску и Сирију, према последњим информацијама, погинуло је више од 11.000 људи.

Све очи упрте су у спасиоце, који се грчевито боре како би из рушевина извукли преживеле. Помоћ стиже из целог света, а Србија је послала додатне спасилачке тимове.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара