Читај ми!

Ракетни напад на Појас Газе, Израел тврди да су циљ биле локације за производњу ракета и оружја

Израелска војска саопштила је да је извела напад на Појас Газе током ноћи, неколико сати након што је пресрела ракету лансирану са тог подручја.

У саопштењу се наводи да су ваздушни напади били усмерени на локације за производњу ракета и оружја које користи Хамас, као одговор на напад који је та милитантна група извела у среду.

Тренутно нема извештаја о могућим жртвама.

Ниједна од палестинских фракција није преузела одговорност за ракетни напад на Израел у среду.

Оружано крило левичарског Демократског фронта за ослобођење Палестине саопштило је да је рано јутрос испалило више ракета као одмазду на ваздушне ударе и "систематску агресију" коју трпе палестински затвореници у израелским затворима.

Најновији пораст тензија између Израела и Палестинаца почео је након акције израелске војске у избегличком кампу на Западној обали где је погинуло девет Палестинаца, да би потом палестински нападач убио седам људи у близини синагоге у источном Јерусалиму.

Уследио је и нови напад, када је Палестинац испред Зидина Старог града у Јерусалиму из ватреног оружја ранио двојицу мушкараца.   

Амерички државни секретар Антони Блинкен позвао је на смиреност након што је у уторак завршио посету региону, у којој је поново потврдио подршку Вашингтона решењу вишедеценијског сукоба са две стране.

Израел спроводи скоро свакодневне рације на Западној обали од низа смртоносних напада Палестинаца на Израел прошле године, што је довело до акција у којима је убијено 35 Палестинаца, милитаната и цивила.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара