Читај ми!

Убијене шимпанзе у зоолошком врту у Шведској побегле због грешке запослених

Шимпанзе које су убијене након што су побегле из ограђеног простора у зоолошком врту Фурувикспаркен у шведском граду Јевлеу напустиле су свој простор зато што запослени нису закључали врата, утврђено је након унутрашње истраге.

Четири шимпанзе су устрељене након што су побегле из ограђеног простора у зоо-врту у Јевлеу 17. децембра прошле године.

Директорка зоолошког врта Фурувикспаркен Сандра Вилке рекла је да је унутрашњом истрагом утврђено да је чувар заборавио да закључа врата простора намењеног шимпанзама, преноси Афтонбладет.

"Очигледно је да су прекршена наша правила закључавања", рекла је Сандра Вилке. 

Додала је да је чувар приликом рада у простору у којем се у том тренутку нису налазиле шимпанзе заборавио да провери да ли су врата закључана.

Сандра Вилке је навела да су сада пооштрили правила за све који се баве закључавањем просторија у којима се налазе животиње.

Потрага за шимпанзама трајала три дана 

Шимпанзе су 14. децембра побегле из простора који је намењен њима и кретале су се по остатку зоолошког врта, а особље је због безбедности морало да се закључа.

Полиција је послала велики број патрола и укључила се у потрагу за животињама својим дроновима. Врт је неколико дана био затворен за посетиоце.

Управа зоолошког врта позвала је своје стрелце који су устрелили четири шимпанзе, док се једна самостално вратила у ограђени простор.

Међу убијеним шимпанзама је био и Сантино, који је широм Шведске био познат по својим сликама. 

Из управе зоолошког врта тада је саопштено да су стрелци морали да буду позвани из безбедносних разлога, а стручњаци су изјавама за медије рекли да стрелице за омамљивање у ситуацији попут ове, не би биле ефикасне, пошто би шимпанзе могле лако да их уклоне.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво