Читај ми!

Републиканци траже да се утврди да ли је Бајденов син имао приступ тајним документима

Представнички дом америчког Конгреса покренуо је истрагу поступања Министарства правде са непрописно чуваним поверљивим документима, који су недавно пронађени у приватној резиденцији председника Џоа Бајдена.

Представници Републиканаца у Одбору за правосуђе Представничког дома су у писму секретару за правосуђе Мерику Гарланду саопштили да је именовање Роберта Хура за специјалног саветника за случај поверљивих докумената пронађених у приватној резиденцији председника Џоа Бајдена – покренуло "основна питања надзора".

Затражили су сву релевантну документацију и комуникацију између Министарства правде, ФБИ, Бела куће и Бајденових адвоката.

Такође, председник Надзорног одбора Представничког дома Џејмс Комер је у писму Белој кући поставио питање да ли је Бајденов син, Хантер, имао приступ поверљивим документима.

Писмо је послато дан након што је Бајденов правни тим признао да је у његовој кући у Делаверу пронашао поверљиве документе који се односе на време када је Бајден био потпредседник у администрацији Барака Обаме.

Званичници Беле куће и Министарства правде нису били доступни за коментар.

Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер изјавила је јуче да председник Бајден није знао да се поверљиви документи из његових потпредседничких дана налазе у канцеларији његовог бившег института у Вашингтону или у кући у Вилмингтону.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво