Читај ми!

Адвокати пронашли нова поверљива документа, Бајден под лупом

Председник САД Џо Бајден суочио се с новом контролом због начина руковања владиним тајнама након што је пронађена друга серија поверљивих материјала на локацији која је повезана с њим.

Адвокати америчког председника Џозефа Бајдена пронашли су нове поверљиве документе, неколико дана након признања да је прошле јесени у његовој приватној канцеларији откривено десетак поверљивих докумената.

Још један скуп материјала откривен је на посебној локацији, док се Бела кућа још бави првим открићем у Бајденовом институту.

Након открића да су поверљиви документи откривени прошлог новембра у канцеларији коју је користио, Бајден је изјавио да је био "изненађен када је сазнао" за њихово постојање.

Затим је уследио извештај мреже Ен-Би-Си њуз у коме се каже да су председникови помоћници пронашли још један сет поверљивих докумената на одвојеној локацији.

Ниво тајности, број и прецизна локација материјала нису одмах били јасни, додаје се у извештају.

Извор упознат с предметом је рекао америчкој телевизији да серија докумената не садржи нуклеарне тајне, а није наведен степен њихове класификације и поверљивости.

Бајденов специјални саветник Ричард Заубер навео је у изјави за Си-Би-Ес да су документе открили непосредно пре избора за Конгрес адвокати америчког председника који су рашчишћавали канцеларијски простор.

Бајден, који је био потпредседник САД за време мандата Барака Обаме од 2009. до 2017, након тога је до 2020. имао канцеларију у организацији која је удаљена нешто више од километра од Беле куће.

Он се због овог случаја суочава са критикама републиканаца након што је Министарство правде САД прошле године покренуло истрагу о поступању бившег председника Доналда Трампа са поверљивим документима откривеним на његовом имању Мар-а-Лаго у Палм Бичу на Флориди.

Републиканци, који су недавно преузели контролу над Представничким домом САД и обећали да ће истражити Бајденову администрацију, оптужили су америчког председника за лицемерје.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво