Читај ми!

Ко су највећи конкуренти Доналду Трампу међу републиканцима

Међуизбори одржани у САД показали су да Доналд Трамп, који упорно најављује поновну кандидатуру на председничким изборима 2024. године, има озбиљну конкуренцију међу републиканцима који нису склони "трампизму".

Анкета Ен-Би-Си њуза из октобра 2020. показала је да се 54 одсто републиканаца више идентификује као присталице Трампа него као присталице странке.

Уочи овонедељних међуизбора та подршка је пала на 30 процената, а вероватно ће подршка Трампу пасти и више.

Иако је Трамп од када је изгубио изборе 2020. године направио више погрешних корака, то не значи да га странка неће поново кандидовати, јер се "трампизам" одувек више базирао на емоцијама него прагматизму.

Међуизбори у САД су показали да Доналд Трамп, који упорно најављује поновну кандидатуру за председничке изборе 2024. године, има озбиљну конкуренцију међу републиканцима који нису склони "трампизму".

Републиканац Рон Десантис потенцијални противкандидат Доналду Трампу за републиканску номинацију за председничке изборе 2024, поново је изабран за гувернера Флориде.

Чак и пре три месеца, Десантис је претекао Трампа у анкетама о највероватнијим кандидатима републиканаца за 2024. годину.

Након реизбора, Десантисова позиција међу републиканцима јача, али и свака друга алтернатива Трамповој поновној номинацији у трци за Белу кућу.

Осим Десантиса и Трампа јаку позицију у странци држе и два политичка ветерана – бивши потпредседник Мајк Помпео који се никада није дистанцирао од Трампа и бивши државни секретар Мајк Пенс који сугерише републиканцима да ако желе да победе, ако неће да се дистанцирају од "трампизма", онда макар треба да "сиђу са друштвених мрежа".

Бивша амбасадорка САД у Уједињеним нацијама Ники Хејли после догађаја на Капитолу 6. јануара 2021. године међу првима је заступала прагматизам и дистанцирање од "трампизма" али се сада не залеће са новим изјавама после међуизбора.

Још једно познато лице у трци за републиканску номинацију је сенатор Тед Круз. Мало ко је погрешио око избора 2022. као сенатор из Тексаса.

У интервјуу Фокс њузу објављеном дан пре дана избора, он је предвидео "не само црвени талас, већ црвени цунами".

Такође вреди напоменути и да је прозвао Трампа јер није потрошио више да би помогао републиканцима да победе.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара