Читај ми!

Лиз Трас поручује посланицима: Не одустајем, ја сам борац

Британска премијерка Лиз Трас поручила је у Парламенту да неће поднети оставку после економског хаоса, проузрокованог мерама сад већ бившег министра финансија.

Одговарајући на захтеве посланика опозиције да поднесе оставку, Лиз Трас је рекла да је "борац, а не особа која одустаје". Чак из редова њене Конзервативне партије желе да јој виде леђа. 

Анкете показују да чак 90 одсто британских грађана траже смену премијерке због економског хаоса проузрокованог мини-буџетом бившег министра финансија Квазија Квартенга.

"Поступила сам у националном интересу да осигурам економску стабилност", поручила је Трасова у Британском парламенту, истакавши да ће пензије држати корак са инфлацијом.

Трасова се у понедељак извинила нацији. "Извињавам се због почињених грешака, али ја сам их исправила. Именовала сам новог министра финансија. Поново смо успоставили економску стабилност и фискалну дисциплину", рекла је Трасова у интервјуу.

Четврти британски министар финансија за исто толико месеци, Џереми Хант, покушава да смири лопту. Наглашава да је спреман да саслуша савете из свог ресора, Централне банке Енглеске и Бироа за буџетску одговорност, али и да је отворен за независне савете.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво