Читај ми!

Пилоти Луфтханзе од сутра поново у штрајку, компанија изашла са новом понудом

Пилоти немачке авио-компаније Луфтханза поново ће штрајковати ове недеље, саопштио је Синдикат летачког особља, преноси Ројтерс. У међувремену, менаџмент Луфтханзе саопштио је да ће изаћи са побољшаном понудом пилотима у покушају да заустави ескалацију спора.

Најава нове обуставе рада долази након прошлонедељног штрајка пилота који је приморао Луфтханзу на отказивање стотина летова.

Синдикат летачког особља "Vereinigung Cockpit", који окупља више од 5.000 пилота, саопштио је да ће пилоти на путничким линијама штрајковати у среду и четвртак, а они на теретним летовима од среде до петка.

Пилоти захтевају повећање плата од 5,5 одсто ове године и аутоматско усклађивање примања са инфлацијом у наредном периоду, наводи Ројтерс.

У међувремену, менаџмент Луфтханзе саопштио је да ће изаћи са побољшаном понудом пилотима у покушају да заустави ескалацију спора.

Истиче се да ће њен кризни тим одлучити о отказивању летова због најављене обуставе рада.

Авио-компанија је навела у саопштењу да жали због такве одлуке синдиката у тренутку планираних разговора за данас.

"Ипак, учинићемо све што је могуће, чак и под притиском, да успемо са побољшаном понудом", рекао је портпарол Луфтханзе.

Захтеви синдиката "тешки" 900 милиона евра

Луфтханза је саопштила у петак да би испуњење захтева синдиката повећати трошкове за особље за око 40 одсто (око 900 милиона евра) у наредне две године.

Немачка авио-компанија је понудила укупно 900 евра повишице основне плате месечно у две фазе током 18 месеци, што би, како је наведено, резултирало са преко 18 одсто већом платом за послове почетника и пет одсто за више позиције.

Како напомиње британска агенција, захтеви синдиката подударају се са растом цена енергената и хране и долазе у тренутку када је инфлација у Немачкој порасла на највиши ниво у последњих 50 година.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво