Читај ми!

Поново сирене у Појасу Газе, Израел наставља ваздушне нападе - хапшење због веза са Исламским џихадом

У израелским градовима у близини границе са Појасом Газе од јутрос се поново чују сирене. Израел наставио нападе на положаје Исламског џихада. Из Газе на територију Израела испаљено више од 160 ракета, тврде израелске власти и наводе да је ПВО систем "Гвоздена купола" пресрео 95 одсто пројектила. До сада страдало 13 особа, а више од 100 је повређено, саопштило палестинско Министарство здравља. Ухапшено 20 особа широм Западне обале, укључујући 19 Палестинаца.

Израелска војска саопштила је да је рано јутрос извела нове ваздушне нападе на ракетне положаје на којима су били припадници палестинског Исламског џихада.

"Погођена је још једна ракетна позиција палестинске терористичке организације Исламски џихад у Појасу Газе", наводи војска која је јуче започела велику акцију у Појасу Газе.

Тајмс оф Израел јавио је да су се јутрос поново чуле сирене у Сдерту и другим израелским градовима у близини Појаса Газе.

Палестински медији преносе да су у последњем таласу ракетирања погинуле две особе, док је више њих повређено.

Израелска војска је саопштила да је током ноћи ухапсила 20 осумњичених у рацијама широм Западне обале, укључујући 19 Палестинаца повезаних са терористичком групом Исламски џихад.

Осумњичени су пребачени у израелске безбедносне службе на испитивање, каже војска.

Међу израелским снагама које су спроводиле рације није било повређених.

Палестинско Министарство здравља саопштило је да је од јуче у израелским нападима убијено 13 особа, не наводећи колико је међу њима припадника Исламског џихада, преноси Тајмс оф Израел.

Како се наводи, убијена је и петогодишња девојчица. Рањено је 114 особа.

Израел је саопштио да су на мети били циљеви Исламског џихада.

Израел је јуче покренуо операцију против Исламског џихада и у изненадном, дневном ваздушном нападу на вишеспратницу у Гази ликвидирао једног од команданата групе Исламски џихад.

То је изазвало одговор екстремиста и салву ракетних пројектила испаљених на Израел, преноси Ројтерс. Исламски џихад је преузео одговорност за јучерашње ракетирање Израела и саопштио да је у одмазди на Тел Авив и околину испаљено више од 100 ракета.

Египат, Уједињене нације и Катар покушавају да посредују у окончању насиља, "али још нема напретка", изјавио је један палестински званичник који је упознат са ситуацијом.

Из Исламског џихада стиже сигнал да "нема ништа од моменталног прекида ватре".

"Сада је време за отпор, а не за примирје", рекао је представник те групе за Ројтерса.

Око 2,3 милиона Палестинаца живи збијено у уском приобалном Појасу Газе, а Израел и Египат строго ограничавају кретање људи и робе у и из те палестинске енклаве и спроводе поморску блокаду, наводећи да то чине "због забринутости за безбедност", наводи Ројтерс.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво