Читај ми!

Захуктава се рат Маска и Твитера – милијардер поднео контратужбу

Правна борба између Илона Маска и Твитера ескалирала је контратужбом коју је милијардер поднео против ове друштвене мреже.

Документ на 164 стране предат је суду, али није јавно доступан. Ројтерс, међутим, наводи да би према правилима суда, редиговани текст тужбе могао ускоро да изађе у јавност.

До овог потеза дошло је свега неколико сати након што је Кетлин Мaкормик из суда у Делаверу одредила да ће суђење по тужби Твитера почети 17. октобра. Ово суђење требало би да одлучи да ли Маск уопште може да одустане од споразума постигнутог са Твитером, о куповини деоница те друштвене мреже.

У петак је, иначе, акционар Твитера Луиђи Криспо, који поседује 5.500 акција, тужио Маска и затражио од суда да нареди милијардеру да закључи куповину, да установи да је прекршио своје фидуцијарне обавезе и плати деоничарима за штету коју им је проузроковао.

Наиме, Маск има фидуцијарну обавезу према акционарима Твитера јер има 9,6 одсто власништва компаније и јер му споразум о преузимању даје право вета над многим одлукама.

Најбогатији човек планете и генерални директор "Тесле" је 8. јула рекао да одустаје од преузимања Твитера и окривио ту компанију да је прекршила уговор тиме што није дала тачне податке о броју лажних профила на тој платформи.

Неколико дана касније, уследила је тужба Твитера који тврди да је прича о лажним налозима дистракција и да Маск мора да спроведе аквизицију према којој једна акција кошта 54,20 долара. У петак је, иначе, једна акција коштала 41,61 долар, што је највиша сума откако је Маск одустао од споразума.

Маск је оптужио Твитер ове недеље да одуговлачи са давањем одговора на његове захтеве за откривање података, док Маска Твитер оптужује да тражи огромне количине података који су небитни за главно питање у случају: да ли је Маск прекршио уговор о преузимању акција.

Твитер је, иначе, објавио да су његови приходи у другом кварталу износили 1,18 милијарди долара, што је за око пет одсто мање него у претходном кварталу и један одсто него у истом периоду прошле године.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво