Читај ми!

Mаск одустао од куповине Твитера, компанија најављује правну борбу

Најбогатији човек света Илон Маск одлучио је да раскине уговор о куповини Твитера, вредан 44 милијарде долара. Разлог је, како наводе његови адвокати, то што ова компанија није доставила информације о лажним налозима.

У поднеску Маскових адвоката наводи се да Твитер није успео или је одбио да одговори на више захтева за информације о лажним или спам налозима на овој платформи, што је фундаментално за пословни учинак компаније, преноси Ројтерс.

"Твитер значајно крши више одредби уговора, чини се да су лажне и обмањујуће изјаве на које се господин Маск ослонио када је ступио у Споразум о спајању", наводе адвокати.

Са друге стране, председник Управног одбора компаније "Твитер", Брет Тејлор је најавио да ће покренути правни поступак како би се трансакација завршила према претходном договору.

"Управни одбор Твитера је посвећен окончању трансакције према цени и условима који су договорени са господином Маском и планира да покрене правни поступак за спровођење споразума о спајању", написао је Тејлор.

Ово је још један преокрет у саги хоће ли Маск купити Твитер или неће.

Подсетимо, у априлу је објављено да Маск купује Твитер за 44 милијарде долара, али је куповина убрзо одложена - док ова компанија не докаже да лажни и спам налози на овој мрежи чине мање од пет одсто укупног броја корисника. 

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво