Читај ми!

Завршен штрајк радника Луфтханзе – гужве на шалтерима, више од 130.000 путника чека на нови лет

Јутрос је завршен штрајк упозорења запослених у немачкој авио-компанији "Луфтханза". Сви летови из Франкфурта и Минхена су отказани. Синдикат тражи повећање плата земаљском особљу. Пред немачком авио-компанијом нови изазов – потребно је превести или обештетити 134.000 путника који због јучерашњег отказивања нису могли да лете на своје дестинације. На Аеродрому "Никола Тесла" није било проблема због штрајка у Немачкој.

Из "Луфтханзе" и синдиката "Верди", који је позвао раднике на штрајк, саопштено је да су се сви радници вратили на посао и да је сада главни циљ да се све нормализује. За данас нису најављена одлагања летова, јавља дописник РТС-а из Немачке.

Пред "Луфтханзом" је нови изазов – потребно је превести 134.000 путника који јуче нису могли да лете или им вратити новац. Од јутрос су гужве на шалтерима "Луфтханзе" у Франкфурту и Минхену, а нису најављени додатни летови којима би се решили ти проблеми.

Најтеже су прошли путници који су имали везане летове, али и они којима је за улазак у Немачку потребна виза, па су остали заробљени на аеродромима. За њих су летови обезбеђени сутра, што значи да би на терминалима могли да проведу и до 48 сати.

Штрајк и отказивање летова су последица пандемије током које је отпуштен велики број запослених на аеродромима. Због тога су велике гужве, а путницима се саветује да на аеродром дођу и четири сата раније, како би се избегле непријатности.

Без проблема на београдском аеродрому 

На Аеродрому "Никола Тесла" није било проблема због штрајка на аеродромима у Немачкој, а јуче су отказана три "Луфтханзина" лета из Београда. Јутрошњи лет за Франкфурт каснио је око пола сата, а других проблема данас није било.

Из "Ер Србије" су саопштили да штрајк у Немачкој није утицао на њихове летове ка дестинацијама у тој земљи.

Са београдског аеродрома је за данас планирано више од 100 летова, а напомињу да је два сата довољно за процедуру уласка у авион.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво