Читај ми!

Дмитриј Рогозин смењен са места директора Роскосмоса

Председник Русије Владимир Путин сменио је Дмитрија Рогозина са места шефа Роскосмоса, руске свемирске агенције, саопштио је Кремљ, преносе Известија.

Јуриј Борисов је именован за новог генералног директора Роскосмоса.

"Именовати Јурија Ивановича Борисова за генералног директора Државне корпорације за космичке активности Роскосмоса", наводи се у уредби објављеној на сајту Кремља.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да смена Дмитрија Рогозина нема никакве везе са претензијама на његов рад, и да ће он добити нову функцију.

"Не, ни у ком случају то није повезано са било каквим тврдњама, тамо је све у реду", рекао је Песков, одговарајући на питање о могућој вези између Рогозинове оставке и тврдњи о квалитету његовог рада.

Песков је такође нагласио да ће бивши шеф Роскосмоса благовремено добити ново именовање, о чему ће Кремљ издати саопштење, наводе Известија.

Рогозин је на чело Роскосмоса дошао 2018. године.

Сумирајући резултате рада, Рогозин је, између осталог, навео да је руска ракетна и свемирска индустрија изашла из системске кризе.

"Нула незгода! Индустрија враћа поштовање и љубав наших грађана. Да, наравно, има још много проблема, али је јасно како их превазићи. И срећан сам што сам директно учествовао у оживљавању руског простора, што сам постао део породице нашег Роскосмоса. Хвала вам, моји другови, на вашој служби, на непроспаваним, тескобним ноћима, на стресу од лансирања ракета и на срећи коју смо делили када нам је све пошло за руком", изјавио је Рогозин, а објављено је на сајту Роскосмоса.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара