Читај ми!

Оптужен осумњичени за напад у Чикагу, прети му казна доживотног затвора

Американац Роберт Кримо, ухапшен због сумње да је пуцао у људе окупљене на паради поводом обележавања Дана независности САД у чикашком предграђу, оптужен је по седам тачака за убиство првог степена.

Ако буде проглашен кривим, осумњичени Роберт Е. Кримо (21) суочиће се са казном доживотног затвора без могућности условног отпуста, рекао је државни тужилац Илиноиса Ерик Рајнхард.

Тужилац ће тражити да Кримо, који је ухапшен у понедељак пошто се предао полицији, остане у притвору без могућности полагања кауције.

Више од 30 људи повређено је у пуцњави током параде поводом Дана независности у предграђу Чикага у понедељак, а број жртава повећао се на седам, пошто је једна од хоспитализованих жртва преминула у болници.

Кримо је легално купио оружје, испалио више од 70 метака и обукао се у женску одећу да би после могао да се сакрије међу окупљене грађане, саопштили су у уторак локални званичници.

Осумњичени је за напад користио пушку великог калибра, коју је оставио пре него што је побегао, навели су званичници.

Сличну пушку имао је и у мајчином аутомобилу, који је возио када га је полиција ухапсила. Имао је и друго оружје које је такође купљено легално.

Полиција је саопштила да је Кримо неколико недеља планирао напад и да још није познат мотив за насумичну пуцњаву у претежно јеврејском предграђу, али да нема доказа да постоји расни или антисемтиски повод.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво