Читај ми!

Трамп: Ако САД имају новца за Украјину, онда имају и за безбедност у школама

Бивши амерички председник Доналд Трамп позвао је на "драстичне промене" приступу проблемима са менталним здрављем и безбедносне промене у школама у САД због пуцњаве у школи у Тексасу у којој је погинуло 19 деце и две наставнице.

Доналд Трамп је, обраћајући се на конвенцији Националног удружења власника оружја (НРА) у Хјустону, да је потребно олакшати начине смештања насилних и ментално оболелих особа у одговарајуће установе, пренео је Ројтерс.

Говорећи о унапређењу безбедности у школама, Трамп је истакао да би свака школа требало да има само један улаз, јаке ограде и детекторе метала, као и да би у свакој школи све време требало да буде полицајац или наоружано обезбеђење.

"То није ствар новца. То је ствар воље. Ако САД имају да пошаљу Украјини 40 милијарди долара, ми можемо то да урадимо", поручио је Трамп.

Позвао је и на укидање зона без оружја у школама и додао да се на тај начин жртве остављају без начина за одбрану у случају напада.

Трамп је подсетио на стару изреку и рекао да су добри људи са оружјем једини начин да зауставите лоше људе са оружјем.

"Постојање зла је један од најбољих разлога за наоружавање грађана који поштују закон", рекао је Трамп пред окупљенима на конвенцији НРА у Хјустону.

У пуцњави у основној школи у граду Јувалде у Тексасу у уторак убијено је 19 ученика и две наставнице, а више од десеторо деце је повређено.

Нападач, осамнаестогодишњи Салвадор Рамос је убијен, а пре напада је пуцао у своју бабу и на друштвеним мрежама качио фотографије са оружјем и навео шта ће се десити.

Председник САД Џозеф Бајден апеловао је на Конгрес, у којем се републиканци већ дуго противе доношењу ограничења за ношење ватреног оружја, да се коначно супротстави оружаном лобију и спречи нова страдања у масовним пуцњавама.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво