Читај ми!

Политико: Нацрт мишљења показује да Врховни суд САД укида одлуку о легализацији абортуса из 1973.

Првобитна, незванична већинска судска одлука која је процурела у јавност сугерише да ће Врховни суд САД гласати за поништавање одлуке донете у случају Ро против Вејда којом је легализован абортус широм САД 1973. године, пренео је амерички портал Политико.

Извештач Политика Џош Герштајн, који је објавио та сазнања, прецизирао је да је судијско мишљење, објављено 10. фебруара, у међувремену можда промењено.

Ројтерс није могао до сада да потврди из независних извора ову информацију, али ако је тачна, био би то преседан да нацрт једне одлуке Врховног суда доспе у јавност пре званичне објаве.

Стручњаци претпостављају да је ова одлука процурила преко службеника који је био забринут, у нади да ће реакција јавности довести до њене промене. 

За сада су и Врховни суд САД и Бела кућа одбили да коментаришу написе портала Политико.

"Ро је од самог почетка учинио озбиљну грешку", написао је судија Семјуел Алито у нацрту мишљења од 10. фебруара, преноси Политико.

Амерички портал наводи да су још четворица судија које су именовали републиканци – Кларенс Томас, Нил Горсуч, Брет Кавано и Ејми Кони Барет – гласали као и судија Алито.

"Могуће је да је од тада (10. фебруара) дошло до неких промена", изјавио је синоћ за MSNBC извештач Политика Џош Герштајн, који је и објавио ову причу.

Испред Врховног суда окупила се група људи протестујући против овакве одлуке суда и за право на абортус.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи