Читај ми!

Сукоби Израелаца и Палестинаца на Западној обали; деловала "гвоздена купола"

Израелска авијација уништила је Хамасово складиште оружја, саопштила је војска те земље. Палестинци наводе да је дошло до размене ватре између израелских снага и Палестинаца у Џенину. Дан раније Израел је напао југ Газе, као одговор на ракетни напад који је покренут из те области, наводи портпарол израелске војске.

Израелска војска саопштила је да су њени борбени авиони уништили просторије у којима Хамас прави оружје. Из Хамаса су рекли да су покушали да оборе израелске авионе, али да нису успели, као и да нема повређених.

У међувремену, дошло је до сукоба израелских снага и наоружаних Палестинаца на Западној обали, у граду Џенин.

Иако је, према безбедносним проценама, за јучерашњи ракетни напад на Израел одговоран Исламски џихад, војска је навела да "Хамас сматра одговорним за дешавања у Гази".

Након израелског напада, портпарол Хамаса Хазем Касем је рекао да је "борба против окупације легитимно право у Гази, на Западној обали и унутар Зелене линије".

Касем је рекао и да израелски напади на "празне мете представљају неуспех Израела у покушајима да зауставе Палестинце од заштите Јерусалема и џамије Ал-Акса".

Јуче је израелски одбрамбени систем "гвоздена купола" пресрео ракету лансирану из Појаса Газе, што је први такав напад у последња четири месеца. Није било повређених.

Хамас и Исламски џихад су у последње време претили нападима на Израел након тензија у Јерусалему, а нарочито упада израелских снага у Ал-Аксу.

Иако израелски обавештајци не очекују да ће се последње ескалације прелити у рат, војска се припремила за могућност даље ескалације.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи