Читај ми!

Бајденова портпаролка напушта Белу кућу

Секретарка за штампу Беле куће Џен Псаки планира да напусти Бајденову администрацију у наредним недељама и оде на Ем-Ес-Ен-Би-Си, изјавиле су у петак за Си-Ен-Ен две особе упознате са ситуацијом. Псакијева није званично потписала уговор са кабловском информативном мрежом, али су преговори у поодмаклој фази, наводе амерички медији.

Аксиос наводи да ће Џен Псаки бити водитељka емисије за Ен-Би-Сијеву (NBC) стриминг платформу Пикок (Peacock). Такође ће се појављивати у емисијама Ем-Ес-Ен-Би-Сија (MSNBC). Тај медиј је одбио да коментарише наводни "трансфер".

Неименовани званичник Беле куће одбио је да потврди будуће планове Псакијеве, али је рекао да "Џен напорно ради сваки дан у име председника да би пружила одговоре на питања и ту је њен фокус".

Бела кућа је одбила да коментарише ко би могао да је замени, али ће заменица секретара за штампу Карин Жан Пјер скоро сигурно бити разматрана. Директорка за комуникације Беле куће Кејт Бедингфилд, која је дебитовала на брифингу за штампу ове недеље, такође се помиње међу кандидатима.

Више телевизијских мрежа изразило је интересовање за ангажовање Псакијеве, према једном од извора Си-Ен-Ена.

Очекује се да ће Псакијева, која није одмах одговорила на захтев за коментар, остати на месту секретара за штампу до 30. априла.

Када оде из Беле куће, Псакијева ће постати други високи званичник за комуникације у Ем-Ес-Ен-Би-Сију. Симон Сандерс, која је била виши портпарол потпредседнице Камале Харис, напустила је Белу кућу раније ове године и почеће да води емисију на тој телевизији у мају.

Псакијева је била секретарка за штампу откако је председник Џозеф Бајден први пут преузео дужност у јануару 2021. Претходно је била политичка коментаторка Си-Ен-Ена, а пре тога је радила у Обаминој администрацији као директорка комуникација Беле куће и портпаролка Стејт департмента.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво