Читај ми!

Шарл Мишел: Москва бира између рата и дипломатије

Званична Москва мора да бира између рата и дипломатије усред војног нагомилавања на границама Украјине, изјавио је председник Европског савета Шарл Мишел.

Шарл Мишел је позвао Русију да делима, а не речима демонстрира вољу за деескалацијом.

"Русија је у последња два дана сигнализирала да би могла бити отворена за дипломатију и позивамо Русију да предузме конкретне и опипљиве кораке ка деескалацији, јер је то услов за искрен политички дијалог", поручио је Мишел у обраћању европским посланицима.

"Данашњи избор је избор између рата и трагичних жртава које би пратиле тај рат или храбрости политичког ангажмана и храбрости дипломатских преговора", додао је Мишел.

Претходно је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила да Русија тек треба да докаже своју спремност за деескалацију усред гомилања војске на украјинским границама.

"Москва за сада шаље опречне сигнале", изјавила је Фон дер Лајен у обраћању европским посланицима, поводом захтева доњег дома руског парламента којим се од руског председника Владимира Путина тражи да призна независност отцепљених региона Доњецк и Луганск на истоку Украјине.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије