Читај ми!

Бела кућа против фрустрације, нема више непосредне опасности од Русије

Америчка администрација више неће употребљавати термин "непосредна" када говори о могућој руској инвазији Украјине, изјавила је портпаролка Беле куће Џен Псаки.

Термин "непосредна опасност" амерички званичници су у последње време редовно користили све док украјински председник Володимир Зеленски није рекао да их то фрустрира.

"Ја сам ту реч користила, а користили су је и други званичници, а онда смо престали", рекла је Псаки и објаснила да реч "непосредна" погрешно употребљавана када се говорило о намерама руског председника Владимира Путина, пренео је Политико.

Мислим, додала је, да је на тај начин слата порука, коју нисмо имали намеру да шаљемо, да знамо да је Путин већ донео одлуку, што није истина.

Псаки је на конференцији за медије 25. јануара казала "претходно смо рекли да се ради о непосредној претњи и она остаје непосредна", а прошлог четвртка је на питање новинара да ли Бела кућа и даље сматра да је реч о непосредној претњи казала "ништа се није променило".

Због тога је реаговао Зеленски, који је америчке званичнике позвао да не реагују драматично и поручио да је украјинска влада "довољно јака да све држи под контролом и да спречи сваки покушај дестабилизације".

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво