Читај ми!

Зеленски: Украјина није Титаник, превише панике из Вашингтона

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је да не може да искључи избијање рата широких размера са Русијом. Међутим, поручио је и да "Украјина није Титаник који тоне". Критиковао је медије и Вашингтон због "превише панике" која оптерећује економију.

Володимир Зеленски је изјавио на конференцији за новинаре да не сматра да је ситуација у Украјини сада напетија него раније, али да то не значи да ескалација није могућа, преноси Ројтерс.

"Медији стварају утисак да је овде рат. Нема тенкова на улицама. Не треба нам ова паника", поручио је Зеленски.

Рекао је и да је Бела кућа направила "грешку" претерано наглашавајући ризик од рата великих размера, и да је то порука коју је упутио и председнику САД Џозефу Бајдену у њиховом јучерашњем телефонском разговору.

Одлуке САД и Велике Британије да опозову дипломате из Кијева су, према оцени украјинског председника, били грешка и претеривање. "Ми нисмо Титаник. Украјина иде напред", рекао је Зеленски.

НАТО је, према његовим речима, једини гарант чврсте безбедности коју Украјина има у свом сукобу са Русијом, и упозорио да би источне чланице Алијансе такође могле бити изложене непријатељствима Москве.

Украјински председник је критиковао и Немачку због наставка сарадње на гасоводу Северни ток 2, оптужујући је да даје приоритет економским споразумима са Русијом у односу на безбедност и територијални интегритет Украјине.

Такође је навео Британију као једну од земаља које дозвољавају "прање новца" од стране Руса, као и олигарха који извлаче новац из земаља као што су Украјина и Казахстан, наводи Ројтерс.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара