Читај ми!

Москва: Отровна кампања САД и НАТО-а

Министарство спољних послова Русије оценило је да су Сједињене Државе и земље НАТО-а, уместо да припремају одговоре на руске предлоге за гаранције безбедности, покренуле "отровну кампању" са лажним оптужбама на рачун Москве.

Руско Министарство наводи да је Москва од 15. децембра 2021. године, када је званично предала Вашингтону нацрт споразума о гаранцијама безбедности, са америчке стране добила углавном "очигледне покушаје развлачења расправе о конкретним предлозима Русије", преноси РИА Новости.

У коментару руског министарства се наводи да су, уместо да се усредсреде на одговоре на питања постављена у руским документима, Бела кућа и њени западни савезници покренули крајње "отровну" информационо-пропагандну кампању која Русију приказује као "агресора", "непријатеља цивилизоване Европе" и "претњу" међународној стабилности".

Крајем 2021. Русија је објавила нацрте споразума са Сједињеним Државама и НАТО-ом о гаранцијама безбедности.

Москва тражи од својих западних партнера правне гаранције да се НАТО неће ширити даље на исток, да се Украјина неће придружити Алијанси и да западне земље неће успостављати војне базе у земљама насталим на територији некадашњег Совјетског Савеза.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара