Читај ми!

Ватра над Појасом Газе, а није ватромет - израелска војска нападом одговорила на испаљене ракете

Израелска војска je саопштила да је покренула нападе на циљеве у Појасу Газе, дан након што су палестински милитанти испалили две ракете ка Средоземном мору.

Израелска војска је у саопштењу навела да су напади били усмерени на фабрику за производњу ракета. Према првим извештајима, нема потврде о могућим жртвама.

Ваздушни напади су одмазда за две ракете које су испаљене из Појаса Газе у суботу ка Средоземном мору, изазвавши експлозију код обале Тел Авива, наводи агенција АП.

Полиција је саопштила да у тој експлозији није било жртава нити штете.

"Док је ватромет осветљавао небо у знак прославе Нове године широм света, друга врста ватре је дошла из Газе - терористичка ракетна ватра према Израелу. Као одговор, управо смо ударили на локације Хамаса у Гази, укључујући локација за производњу ракета и војне базе које се користе за терористичке активности", саопштила је израелска војска на Твитеру.

Израелска војска је окривила милитантну исламску групу за свако насиље које потиче са територије коју контролише иако милитанати у Гази нису преузели одговорност за испаљивање ракета.

Граница Израел-Газа је углавном била мирна након једанаестодневног рата у мају, али је у среду израелска војска објавила да су артиљеријским нападима гађани војни циљеви Хамаса, што је био одговор на претходну пуцњаву из Газе и рањавање једног Израелца.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара