Читај ми!

Школа објавила детаље: Шта је претходило пуцњави у Мичигену

Прошлог уторка Итан Крамбли (15) је у средњој школи у Мичигену убио четворо ђака. Тренутно се налази у притвору, као и његови родитељи који се суочавају с оптужбама за убиство из нехата. Истрага је још у току, а школа је објавила шта је претходило нападу.

Тим Трон, који је на челу школа у Оксфорду, описао је у писму шта је претходило пуцњави.

Наставник је у понедељак током предавања видео Итана како гледа фотографије муниције на свом мобилном телефон, због чега га је послао на разговор са психологом и још једним чланом особља. Током разговора, он им је рекао да је недавно ишао са мајком у стрељану, и да је то породични хоби.

Његови родитељи су потврдили ту причу. Штавише, према наводима тужилаштва, Џенифер Крамбли је сину послала поруку наредне садржине: "ЛОЛ Нисам љута на тебе. Мораш да научиш да те не ухвате".

На дан пуцњаве, наставник је контактирао саветника због "забрињавајућих цртежа и тврдњи" чији је аутор ученик. Он је "сместа изведен из учионице" и одведен на разговор код психолога, наводи се у писму.

Ученик је рекао да је цртеж део видео-игре коју прави и информисао га да жели да се бави прављењем игрица.

У канцеларији саветника био је сат и по времена, док му нису дошли родитељи. За то време је тражио да му се омогући да ради домаћи задатак.

"Саветници на основу његовог понашања, његових одговора и смирености нису ни у једном тренутку мислили да би он могао некога да повреди", навео је Трон.

Родитељима су рекли да ученик мора у наредних 48 часова да оде на саветовање, у супротном ће бити контактирана Служба за социјални рад.

Када су их питали да одведу сина кући, родитељи су одбили јер су морали да раде. Пошто он није имао претходних прекршаја, дозвољено му је да се врати на наставу, што је наизглед била боља варијанта него да се врати празној кући.

"Иако нам је јасно да је та одлука довела до беса и конфузије, психолози су је донели на основу професионалне обуке и клиничког искуства и нису имали информације које су нам сада познате", наводи се у писму. Додаје се и да директор није знао за ту одлуку.

Јавни тужилац Карен Макдоналд је рекла да је Итан Крамбли наводно имао полуаутоматски пиштољ у ранцу током састанка са школским званичницима и родитељима. Трон је рекао да нема тај подаатак.

Итан Крамбли је наводно пуцао током малог одмора, када су стотине ђака биле у холу, мењајући учионице.

"Пре него што је он успео да уђе у главни хол, ученици и особље су ушли у учионице и закључали врата, или побегли. Осумњичени није успео да уђе ни у једну учионицу"; навео је Трон.

Четири младе особе изгубиле су живот тог дана. Итан Крамбли и његови родитељи налазе се у затвору. Петнаестогодишњак се суочава са оптужбом за убиство, а Џејмс и Џенифер Крамбли за убиство из нехата. Негирали су кривицу.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво