Читај ми!

Родитељи осумњиченог за пуцњаву у Мичигену одбацили кривицу за убиство

Џејмс и Џенифер Крамбли, родитељи 15-годишњег Итана Крамблија, који је осумњичен да је у уторак убио четворо ученика средње школе "Оксфорд" у мичигенском округу Окленд, изјаснили су се да нису криви по четири тачке оптужнице за убиство из нехата.

Судија у Мичигену одредио је од 500.000 долара за Џејмса и Џенифер Крамбли, родитеље тинејџера оптуженог за убиство четворо, и рањавање седам средњошколаца пошто су у суботу приведени након потере расписане за њима.

Њих двоје су присуствовали судској расправи преко видео конференције након што су ухваћени како се крију у пословној згради у Детроиту.

Они се налазе у истом затвору као и њихов син Итан Крамбли, али су сви одвојени и изоловани, саопштиле су власти. 

Џејмс и Џенифер Крамбли оптужени су у петак по четири тачке за убиство из нехата због пуцњаве у уторак, а требало је да присуствују суђењу у петак поподне, саопштиле су власти.  

Родитељи се, међутим, нису појавили на суду у петак, због чега је полиција издала потерницу за паром који је оптужен по четири тачке за убиство из нехата јер су игнорисали знакове упозорења уочи пуцњаве у школи и дали свом сину приступ пиштољу.

Америчке власти издале су постере са потерницом за родитеље, нудећи награду од 10.000 долара за информације које би довеле до хапшења пара. 

Адвокат пара, Шенон Смит, рекао је властима да су напустили град раније ове недеље ради сопствене безбедности.

Нагласио је да су његови клијенти у потпуности намеравали да се предају пре него што су их власти ухапсиле у суботу ујутру, и демантовао тврдње тужилаца да је њихов син имао неограничен приступ пиштољу за који се терети.

Крамблијеви су оптужени три дана након што је њихов 15-годишњи син Итан осумњичен да је користећи пиштољ за који су званичници рекли да га је неколико дана раније купио његов отац, отворио ватру у средњој школи Оксфорд у граду Оксфорду у Мичигену, убивши четири ученика и ранивши још седам особа.

Стручњаци кажу да родитељи у САД ретко бивају оптужени за пуцњаве у школама у које су умешана њихова деца. Ако буду осуђени, Крамблијеви би могли да се суоче са казном од 15 година затвора.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво