Читај ми!

Русија извела војне вежбе, Су-27 и Су-30 летели над Црним морем

Руски борбени авиони и бродови увежбавали су у Црном мору одбијање ваздушних напада на поморске базе.

Руска Црноморска флота саопштила је да је у вежбама учествовало десетак посада авиона и бродова поморске базе Новоросијск, међу којима и патролни брод "Василиј Биков", као и мали противподморнички бродови "Касимов" и "Јиск".

У вежби су учествовали и борбени авиони Су-27СМ3 и Су-30М2 - вежбали су како да одговоре на ваздушне нападе замишљеног непријатеља, у сарадњи са снагама Црноморске флоте.

Како се у саопштењу објављеном на сајту руског Министарства одбране наводи, током тренинга, посаде су вежбале како да унапреде вештине маневрисања летелицом, тактичке вештине за пресретање и напад на мете у ваздуху, као координацију са другим јединицама. 

Руска Црноморска флота се, иначе, налази на Криму, који је Москва анектирала 2014. године, а Кијев жели да га Русија врати.

Украјина је јуче почела са акцијом јачања своје границе - Кијев већ дуже време оптужује Русију да гомила војне јединице на граници и да је могуће да припрема напад. С друге стране, страхује и да би Белорусија могла да шаље мигранте на њену територију.

Јуче је Украјина одржала и војне вежбе противтенковских и ваздушно-десантних јединица.

Сједињене Државе и НАТО изражавају забринутост због, како кажу, могућег напада Русије на свог јужног суседа. Кремљ одбацује те наводе као лажне и тврди да Запад потпирује тензије.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је неколико дана да не могу да одбаце могућност неке провокације. Рекао је и да Русија тражи од НАТО-а да престане да концентрише снаге у близини руске границе и да престане да наоружава Украјину модерним наоружањем. 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво