Читај ми!

Украјина симулира ваздушне нападе, Су-24 и Су-25 гађали мете

Украјинске ваздухопловне снаге су на југу земље увежбавале нападе, саопштило је украјинско министарство одбране.

Украјинско министарство одбране је саопштило да су авиони Су-24 и Су-25 у пратњи мигова 29 и Су-27 симулирали ваздухопловни напад и гађали мете у ваздуху и на земљи, као да су на Црном мору.

Украјина је интензивирала војне вежбе због забринутости јер је примећено померање руских снага на граници. Кијев сматра да би то могло да доведе до ескалације напетости између две земље.

Украјински званичници су прошле недеље рекли генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу да је реч о 100.000 војника.

"Те снаге су делом на граници Русије и Украјине, а делом јединице које су у самој Украјини, односно на Криму, који је Русија нелегално анектирала. Видимо и присуство милитаната, сепаратиста у Донбасу, који је такође део Украјине, а помаже им Русија", рекао је тада Столтенберг.

Москва тврди да је реч о запаљивим инсинуацијама и жали се на повећане активности НАТО-а у региону.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је пре два дана да не могу да одбаце могућност неке провокације. Рекао је и да Русија тражи од НАТО-а да престане да концентрише снаге у близини руске границе и да престане да наоружава Украјину модерним наоружањем.

Москва је још у септембру навела да ће САД прећи црвену линију ако наставе да проширују своју војну инфраструктуру у Украјини.

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво