Читај ми!

Аустралија, дрвене палете насушне

Аустралијски супермаркети формирали су радну групу која би требало да се позабави недостатком палета за испоруку, проблемом који би могао да утиче на доступност робе у продавницама, што је још један чвор у глобалном ланцу снабдевања који кочи економски опоравак од пандемије.

"Вулвортс" и "Колс", две водеће продавнице, удружиле су се са произвођачима палета и мањим ланцима како би се позабавиле оскудицом дрвених сандука која је резултат блокаде због пандемије и несташице дрвета, саопштио је Савет за храну и намирнице Аустралије.

Палете се тако придружују растућој листи производа у индустрији која трпи због недостатка сировина.

Произвођачи робе широке потрошње и трговци на мало такође се суочавају са недостаком залихе пластике и другог материјала за паковање као што су лименке и стакло, док недостатак компјутерских чипова штети произвођачима аутомобила широм света.

Иако су два ланца продавница саопштила да ће избећи празне полице током празничног периода на крају године, координирана мера показује како је мешавина необичних фактора који произилазе из пандемије оптеретила индустрију вредну 120 милијарди аустралијских долара (90 милијарди америчких) .

Без палета, произвођачи не могу да испоручују робу у складишта, што може да доведе до прекида производње и мање робе за продају. Постоје назнаке да се нека предузећа држе палета уместо да их рециклирају.

Један од највећих светских добављача палета, саопштио је раније ове године да ограничења рада и транспорта, заједно са ограниченим приступом производним локацијама због ковида, одвраћају неке произвођаче и трговце на мало од враћања палета.

Велика тржишта изградње и реновирања станова, посебно у Сједињеним Државама, такође су смањила залихе дрвне грађе и подигла цене.

Недостатак сировине, значи да се много тога и не поизводи.

Са недостатком амбалаже, картонима, алуминијумом, конзервама, па и палетама суочавају се и највеће компаније.

"Широм нације се дешава помало 'палет-гејт'. Недостатак дрвета значи да се не производи много нових" рекао је извршни директор Колса Стевен Кејн.

Извршни директор Вулвортса, Бред Бандучи рекао је да ће његова компанија, која заједно са Колсом има удео од две трећине тржишта, можда морати да замени неке брендове одређених артикала због проблема са снабдевањем, иако неће испустити целе категорије производа.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара