Читај ми!

Шесторо погинулих у пуцњави на универзитету у Русији, студенти у паници искакали кроз прозоре

У пуцњави у кампусу факултета у руском граду Перму, погинуло је шест особа, док је најмање 28 повређено. На снимцима са друштвених мрежа виде се студенти који искачу кроз прозор бежећи од нападача. Нападач је рањен и налази се у болници, пренео је Ројтерс.

Нападач који је упао у кампус универзитета у Перму је "неутралисан", пренео је Ројтерс, позивајући се на агенцију Интерфакс.

Погинуло је најмање шест особа. Медији преносе да је 28 особа повређено.

Рањен је и нападач, а надлежни су саопштили да је у болници. 

Управа универзитета у Перму позвала је студенте преко друштвених мрежа да напусте кампус или да се закључају у слушаоницама.

На снимцима на друштвеним мрежама види се особа обучена у црно која пуцајући шета кампусом универзитета.

Вучић упутио саучешће 

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас саучешће председнику Русије Владимиру Путину, породицама настрадалих и народу Руске Федерације поводом трагедије на Пермском државном универзитету. У саучешћу се каже:

"Изузетно ме је потресла вест о трагедији на Пермском државном универзитету, у којој су на суров и беспризоран начин одузети многи животи. За овакав чин безумља нема објашњења, као што нема речи утехе за породице настрадалих, тим пре што се злочин догодио на месту на којем стасавају генерације младих образованих људи који представљају будућност сваке земље", навео је Вучић у телеграму саучешћа.

Додао је да грађани Србије деле бол са народом Руске Федерације и породицама жртава, док се молимо за што бржи и успешан опоравак повређених.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи