Читај ми!

Чижов о извештају Европског парламента о Русији: Класичан пример мешања у унутрашње ствари

Стални представник Русије при Европској унији Владимир Чижов изјавио је да је извештај Европског парламента о Русији "класичан пример мешања у унутрашње ствари".

Владимир Чижов наводи да су између осталог прописана и конкретни упутства за Русију како да промени своје изборно законодавство.

"Мешање у изборни процес, мешање у политички живот и, осим бацања кривице на актуелну руску власт, прецизирано је каква би требало да буде руска влада, какав треба да буде руски парламент, прописана су конкретни упутства за Русију како да промени своје изборно законодавство", рекао је Чижов, преноси Спутњик.

Како наводи стални представник, скренута је пажња да извештај не представља званичан став ЕУ.

Владимир Чижов тврди да је резолуција Европског парламента "пуна очигледних глупости, фактографских грешака".

Као пример, он је навео оптужбе на рачун Москве да је она разрушила систем контроле наоружања.

"Као да је Русија уништила Споразум о ракетама средњег и кратког домета, као да је Русија изашла из Споразума о отвореном небу", додао је он.

"Овако надмен однос, сигуран сам, многи у нашој земљи ће прихватити као увреду за свој здрав разум и способност да самостално размишљају. Ако неко у Брисели мисли да овакве резолуције могу да подстакну Русе на антивладине протесте или да некако дестабилизују ситуацију у нашој земљи, морам рећи да они слабо познају Русију и руски народ. Наши грађани су довољно свесни и политички писмени људи да би се примили на овакве ствари", рекао је Чижов.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво