Читај ми!

Бекство из израелског затвора, Палестинци прошли кроз отвор испод умиваоника

Шесторо палестинских затвореника побегло је из једног од најчуванијих израелских затвора. Они су прошли кроз пролаз који су пронашли испод умиваоника у ћелији. У току је потрага за бегунцима.

Шесторица затвореника, међу којима су и чланови организације Исламски џихад, делила су ћелију у затвору Гилбоа, наводи Гардијан.

Иако се првобитно мислило да су они ископали тунел, комесарка израелске затворске службе Кети Пери рекла је да су бегунци искористили грешку у структури затвора и открили празнину испод пода.

"Према нашим првим истраживањима, изгледа да није било копања, него је плоча која је покривала рупу само подигнута", испричала је Перијева.

Омер Барлев, израелски министар јавне безбедности, рекао је да су мушкарци можда већ стигли на Западну обалу након што је бег откривен у понедељак, у три сата ујутро.

"Планирање је било врло прецизно, врло детаљно, па је вероватно постојала и помоћ споља. Тренутно то испитујемо. Ухватићемо бегунце", рекао је Барлев.

На фотографијама које су објављене након бекства види се уски пролаз у поду испод умиваоника, а бегунци су се кроз тај пролаз домогли одводног система затвора. 

Званичници су подигли блокаде на путевима и патролирају у подручју затвора. Како би се спречили даљи покушаји бекства, осталих 400 затвореника је премештено. 
понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара