Читај ми!

Бајден одобрава додатне снаге како би помогао у повлачењу особља Амбасаде из Кабула

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је одобрио додатне војне снаге за одлазак у Кабул како би помогле у сигурном повлачењу америчке амбасаде и особља из Авганистана.

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је одобрио додатне војне снаге за одлазак у Кабул како би помогле у сигурноj eвакуацији особља Амбасаде из Авганистана.

Бајден је у саопштењу бранио своју одлуку о повлачењу америчких трупа из Авганистана, тврдећи да се авганистанске снаге морају борити против талибанских снага.

"На основу препорука наших дипломатских, војних и обавештајних тимова, одобрио сам распоређивање приближно 5.000 америчких војника како бисмо били сигурни да можемо уредно и безбедно повући америчко и друго савезничко особље", рекао је Бајден, додајући да такође треба евакуисати неке Авганистанце који пролазе кроз посебан визни програм.

Један амерички званичник одбране, који је желео да остане анониман, рекао је да је од 5.000, 4.000 већ раније најављено, али да је око 1.000 нових одобрења и да ће бити из 82. ваздушно -десантне дивизије.

Бајден је рекао да је његова администрација поручила талибанима да ће акција која доводи америчко особље у опасност "наићи на брз и снажан одговор америчке војске".

Пошто су талибанске снаге све ближе престоници Авганистана, неке амбасаде у Кабулу почеле су да спаљују осетљива документа пре евакуације.  

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво