Читај ми!

Иран одбацио оптужбе Израела да стоји иза напада на танкер

Иран је саопштио да није умешан у напад на нафтни танкер, којим управља израелска компанија, код обала Омана.

Портпарол иранског министарства спољних послова Саид Катибзаде, на конференцији за новинаре, одбацио је оптужбе израелских званичника да Иран стоји иза напада дроном на нафтни тенкер код Омана.

"Ционистички режим (Израел) створио је несигурност, терор и насиље. Техеран осуђује ове оптужбе о умешаности Ирана. Таквим неоснованим оптужбама, Израел покушава да одврати пажњу од чињеница", рекао је портпарол министарства спољних послова Ирана, преноси Ројтерс.

Брод "Мерсер стрит", којим управља "Зодијак маритим", у власништву израелског милијардера Ејала Офера, пловио је под заставом Либерије када је у четвртак нападнут код обале Омана.

У експлозији беспилотне летелице, на танкеру су страдала два члана посаде из Велике Британије и Румуније, пренeo je Си-Ен-Ен.

Било је различитих тумачења за оно што се догодило танкеру, преноси Ројтерс.

Компанија у чијем је власништву брод "Мерсер стрит" навела је да сумња да иза напада дроном стоје пирати, док је Израел, у суботу, окривио Иран.

Министар спољних послова Израела Јари Лапид саопштио је да Иран "није само израелски проблем, већ извозник нестабилности, тероризма и уништења које све погађа".

"Не смемо остати неми пред иранским тероризмом, који штети и слободи пловидбе", навео је Лапид на Твитеру

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи