Читај ми!

Више од 3,6 милиона Американаца могло би већ од понедељка да остане без крова над главом

Процењује се да би више од 3,6 милиона Американаца од понедељка могло да се нађе у опасности да остану без крова над главом уколико не плате кирију, јер мораторијум којим се станодавцима забрањује да их избаце на улицу током пандемије истиче данас.

Конгрес није продужио мораторијум. Врховни суд Сједињених Држава раније је донео одлуку да тај мораторијум може да остане на снази до 31. јула, а администрација председника Бајдена се на ту одлуку није жалила.

Бајден је саопштио да би државе и локалне власти требало из својих фондова да исплате станодавце и оне који изнајмљују станове и спрече избацивање.

Председник САД је у четвртак позвао Конгрес да брзо усвоји продужење мораторијума.

Председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси је заказала гласање за петак рано ујутру, али после неколико сати преговора демократе нису успеле да се договоре и продуже рок. Републиканци су се такође успротивили.

Конгрес је раније одобрио 47 милијарди долара помоћи савезним државама како би осигурале станодавце и оне који изнајмљују у време када су многи остали без посла и новца. Међутим, представници у Конгресу кажу да су савезне државе јако споро дистрибуирале тај новац и да је потрошено само три милијарде долара.

Крајем марта је скоро 6,4 милиона домаћинстава каснило са плаћањем кирије, а почетком јула је 3,6 милиона људи рекло да би у наредна два месеца могло да остане без крова над главом, показују подаци Секретаријата за урбани развој.

Забрана је првобитно уведена како би се спрeчило даље ширење ковида-19 од стране људи који би се пошто су избачени на улице нашли у склоништима. 

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво