Читај ми!

Самарас: Извештај Доре Бакојани не представља Грчку

Бивши грчки премијер Антонис Самарас оштро је критиковао известитељку за пријем тзв. Косова у Савет Европе Доре Бакојани, истичући да њен извештај о тзв. Косову не представља Грчку, као ни културу и традицију те земље.

''Нечувене ствари које су се недавно десиле везано за Косово не представљају Грчку и хеленизам'', рекао је Антонис Самарас.

Додао је да би Грчка пре требало да се бави обележавањем 50. годишњице турске инвазије на Кипар, уместо, како је рекао, ''увлачењем хеленизма у опасне путеве, као са резолуцијом о Косову''.

Према његовим речима, Грчка би требало да се бави интернализацијом питања ''кипарске трагедије''.

Товима преноси да се Бакојани након представљања свог извештаја о тзв. Косову суочила са низом критика, чак и напада грчких политичара, и додаје да су се кабинети премијера Киријакоса Мицотакиса и министра спољних послова Јоргоса Герапетрита јасно оградили од њеног извештаја.

Бакојани је за грчке медије изјавила да за Кипар није створен преседан усвајањем њене препоруке у Парламентарној скупштини Савета Европе о тзв. Косову, уз оцену да су Кипар и тзв. Косово два различита питања и да се ни на који начин не могу повезивати.

Герапетрит је раније ове седмице поручио да ће се Грчка уздржати од гласања у Комитету министара Парламентарне скупштине Савета Европе следећег месеца и да неће подржати захтев за приступање тзв. Косова тој организацији.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара