Читај ми!

Још једна жртва експлозије у Леверкузену – узрок несреће непознат, трага се за несталима

Двоје људи је погинуло у јучерашњој експлозији у фабрици хемикалија која је потресла Леверкузен. Повређена је 31 особа. Неколико људи се и даље води као нестало.

Полиција у Леверкузену, где се јуче догодила експлозија у фабрици хемикалија, саопштила је да се петоро повређених налази на интензивној нези, преноси агенција ДПА.

"Потрага за несталима је под великим притиском. Нажалост, јењава нада да ћемо их пронаћи живе", наводи се у саопштењу Ларса Фридриха, директора "Хемпарка", индустријског парка у којем се експлозија догодила.

Експлозија која се осетила на сеизмолошкој станици удаљеној 40 километара, донела је облак густог дима над Леверкузеном.

Градоначелник Леверкузена Уве Рихрат рекао је да је то "трагичан дан" за град, додајући да је осетио ударни талас од експлозије.

Становници у деловима града у близини фабрике позвани су да затворе прозоре и врата и да не једу производе који расту у њиховим баштама.

Дечја игралишта су затворена, јер су власти поставиле станице за надзор ваздуха, иако је саопштено да су измерене токсичне материје остале у "зеленој зони".

Упозорења су, такође, издата у Дортмунду, удаљеном 60 километара, где су ватрогасне службе саопштиле да се "не могу искључити здравствени ефекти" и позвале становнике да држе затворене прозоре и врата.

Нејасан узрок експлозије

Прецизан узрок експлозије – која се догодила у постројењу за одлагање отпада у Биригу, којим управља компанија "Курента" – у 9.30 по локалном времену, остао је нејасан, а власти нису успеле да идентификују било какве хемикалије испуштене у ваздух.

Ватрогасци су сатима гасили ватру.

Полиција Леверкузена распоредила је велики број полицајаца. Затворили су оближњи ауто-пут и позвали становнике да улице оставе слободне за хитне службе.

Саопштено је да су локални становници узнемирени због могућности отровних испарења.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи