Читај ми!

Једна особа погинула, неколико повређено у експлозији у индустријском парку у Леверкузену

Једна особа је страдала, а четири су нестале након експлозије која је потресла индустријски парк у Леверкузену, граду у западној Немачкој. Густ дим је видљив километрима далеко. Полиција је издала упозорење становницима да не отварају врата и прозоре и не излазе из куће.

Пожар у "Хемпарку" где су, између осталог, смештене хемијске компаније "Бајер" и "Ланксес", угашен је након експлозије која се догодила у 9.40 по локалном времену, саопштила је компанија "Курента", оператер тог хемијског парка, а преноси Ројтерс.

Неколико радника је повређено, од којих двоје тешко, а пет особа је нестало, саопштила је "Курента", додајући да још није јасно шта је проузроковало експлозију и каснији пожар.

Службе хитне помоћи спасиле су 12 лакше повређених и још четворо људи са тежим телесним повредама, саопштиле су власти Леверкузена. 

На друштвеним мрежама се могу видети снимци густог дима који се уздиже изнад индустријског парка.

Грађани су сиренама и путем мобилне апликације Немачке цивилне заштите упозорени на "екстремну опасност", а полиција је затражила од становника у областима блиским експлозији да остану у својим домовима и да затворе врата и прозоре.

"Затворите врата и прозоре, уђите у зграде, позовите 112 само ако имате информације о догађајима".

Речено је и да би требало да искључе климатизационе системе, док се врше мерења загађености ваздуха због могућег токсичног гаса.

Неколико оближњих ауто-путева је затворено, саопштила је полиција на Твитеру и позвала  возаче да иду обилазним путевима како би избегли то подручје.

Више од 30 компанија послује на локацији "Хемпарка" у Леверкузену.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво