Читај ми!

Ал Каида поново прети: Рат против САД се наставља на свим фронтовима

У недељу се навршава десет година откако је Осама бин Ладен, организатор терористичких напада на САД 11. септембра 2001. године, убијен у акцији америчких специјалних снага, унутар утврђења у пакистанском војном колеџу Аботабаду, али Ал Kаида, терористичка организација на чијем је челу био, прети новим нападима. Званичник Ал Каиде је у интервјуу за Си-Ен-Ен поручио да се рат против САД наставља на свим фронтовима.

Рат Америке против тероризма улази у нову фазу, пошто је председник САД Џозеф Бајден најавио повлачење свих америчких трупа из Авганистана до 20. годишњице терористичког напада у Њујорку 11. септембра 2001, преноси Си-Ен-Ен.

У ексклузивном интервјуу, који је Си-Ен-Ен обавио путем посредника, званичник Ал Каиде је поручио да ће се "рат против САД наставити на свим фронтовима уколико се у потпуности не повуку из исламског света".

Раније су, како наводи Си-Ен-Ен, из Ал Каиде избегавали да директно одговарају на питања, већ су се крили иза сопствене пропаганде. Није јасно због чега су се сада одлучили на разговор.

Стручњак за тероризам и уредник Си-Ти-Си Сеншела Пол Kрикшанк, који је анализирао одговоре Ал Kаиде, каже да је могуће да су подстакнути Бајденовим повлачењем трупа из Авганистана, али да је исто тако могуће да желе да скрену пажњу са недавних бројних губитака.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво